- Nettdebatten er bedre enn sitt rykte

- Ikke bare søppel, sier ekspert.

44 år:  Gjennomsnittsalderen blant dem som skriver i kommentarfeltene er 44 år. De fleste er menn. Og den samme undersøkelsen viser at det er en tendens til høyredreining blant dem som debatterer i nettavisene, mens venstresiden dominerer Twitter og blogger.  Foto: Ørjan F. Ellingvåg/ Dagbladet/ Corbis
44 år: Gjennomsnittsalderen blant dem som skriver i kommentarfeltene er 44 år. De fleste er menn. Og den samme undersøkelsen viser at det er en tendens til høyredreining blant dem som debatterer i nettavisene, mens venstresiden dominerer Twitter og blogger. Foto: Ørjan F. Ellingvåg/ Dagbladet/ Corbis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag lanserer Dagbladet sin nye portal for nettdebatt. Nye debattsider betyr også nye muligheter for leserne til å delta i debatten.

Bare den siste måneden ble det publisert drøyt 57000 innlegg i kommentarfeltene på Dagbladets nettsider. Til sammen ligger det 1,2 millioner kommentarer ute i avisas nettutgave.

Bedre enn sitt rykte Avisenes kommentarfelt har flere ganger vært anklaget for å være fulle av søppel, rasisme og sjikane.

Men nå mener flere eksperter Dagbladet har snakket med at kommentarfeltene faktisk er en god del bedre enn sitt rykte.

- Hvis du leter etter troll vil du finne troll, men de som hevder at nettdebatten bare er søppel har lagt seg på et nivå som er like ille som det de selv forsøker å kritisere. Mitt inntrykk er at det er veldig mange nettdebatter som fungerer fint, sier Karoline Andrea Ihlebæk.

Hun er stipendiat ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og har blant annet forsket på publikumsdeltakelse i media og nettdebatten etter 22. juli.

Ihlebæk tror det dårlige ryktet kan ha sammenheng med at formen er en annen enn hva man er vant med fra avisspalter og debattprogrammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer