Nettdikt på bar

På Dagbladets nettsider finner du et virtuelt rom som kalles Diktkammeret. Siden det ble pusset opp og nyinnredet for fire uker siden (før het det Poetikon), har det kommet inn 9000 innlegg - enten dikt eller kommentarer til diktene. Og nå skal noen av diktene ut til Oslo-folket, på Café Con Bar en søndag i måneden. Musikk blir det også, både i levende live og fra vinylplater, og den unge forfatteren Steffen Sørum skal være konferansier. Et såkalt klubbkonsept, med andre ord.

- Det er jo ekstremt vanskelig å komme gjennom nåløyet hos forlagene. Nesten umulig. Her får undergrunnspoetene sjansen til å lese diktene sine foran forlagsfolk og andre interesserte, forklarer Unn Conradi Andersen, som jobber med litteratur på Dagbladet.no og er en av initiativtagerne bak Demo Con Bar, som konseptet kalles.

- Hvor mange diktere får sjansen til å vise seg fram her?

- Seks-sju stykker. Det er de beste i klassen, kan du si. Men disse poetene har jo aldri stått på en scene før. Men det kommer til å gå bra.

- Er disse diktene noe bra da?

- Mange av dem trenger å bli bearbeidet og formet om. Men noe av det er også så bra at det burde vært gitt ut.

Den ikke akkurat uetablerte poeten Håvard Rem sitter i juryen som plukker ut de beste diktene, og den unge og lovende forfatteren Lars Saabye Christensen har kommet med råd og vink til nettpoetene sammen med poetkollega Helge Torvund.

Demo Con Bar arrangeres for første gang på Café Con Bar på Grønland i Oslo i kveld, og deretter én gang i måneden. På www.dagbladet.no/kammeret kan du lese mange dikt.

NETTOPP: Dette er ikke en triphop-duo fra Bristol, men derimot litteraturansvarlig i Dagbladet.no, Unn Conradi Andersen og forfatteren Steffen Sørum, to av initiativtagerne bak søndagens Demo Con Bar.