- Nettet gjør slutt på glossy musikkvideoer

Slik ble 5000 ark til en av årets kuleste videoer.

• Her kan du se hele videoen.

(Dagbladet.no): - I dag er det ekstremt viktig at musikkvideoene klarer å skape oppmerksomhet på nett. Da er det ofte liten vits med glossy videoer, men det er desto viktigere å ha en god idé, forteller Kristoffer Borgli (22) i produksjonsselskapet Babusjka til Dagbladet.no.

Det skulle ikke mye penger til for å lage videoen til Kenneth Ishaks «Don\'t Touch My Brother». Den krevde imidlertid den allerede omtalte gode ideen - samt 5000 ark, 17 timer og livet til en maskin på trykkeriet.

Satt sammen av stillbilder

- Med denne viser vi på en måte hvordan film fungerer, sier Borgli.

Før han forklarer hvordan videoen ble til: Etter å ha gjort filmopptak av Ishak som skater, spiller basket og synger, klippet regissøren først sammen en helt vanlig video på normalt vis.

Så lagde han stillbilder av alle bildene i filmen - 5000 i alt. Deretter dro han til et trykkeri som printet ut alle bildene, noe som viste seg å bli en svært ressurskrevende jobb. En av maskinene bukket også under for presset.

- Så satte jeg meg foran kamera og gjorde opptak av meg selv som viste fram ett og ett av de 5000 arkene i fire sekunder hver. Det tok 17 timer, forteller Borgli.

Spesiell effekt

Farten på den filmede sekvensen ble deretter skrudd opp 10 000 prosent - til 25 bilder i sekundet.

Dermed oppfatter seeren bildene som bevegelse, som på et vanlig filmopptak. Effekten har blitt helt spesiell.

- Mange jeg har vist videoen for har spurt om jeg har jukset. Men jeg tror at det ville tatt like lang tid å jukse med en slik effekt som å faktisk gjøre denne prosessen manuelt, sier regissøren.

Borgli har tidligere vunnet P3s konkurranse, der premien var å lage musikkvideo for Sondre Lerche. Han har også laget videoer for Blind Archery Club, Dylan Mondegreen og Aleksander With.

- Jeg har jo lenge tenkt at det er spillefilm som er det kule, og at dette har vært en måte å skadde seg erfaring på. Men det er ikke nødvendigvis slik lenger. Jeg trives i hvert fall veldig godt med dette musikkvideoformatet nå, sier Borgli.