Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nettet opp - papiret ned

Nettavisene vinner flere lesere enn papiravisene mister, viser årets første offisielle lesertall. Dagbladet.no øker mest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både VG, Dagbladet og Aftenposten Aften hadde færre papirlesere da januar i år rant ut enn da februar i fjor begynte, viser tallene, som er utarbeidet av TNS Gallup i den offisielle lesertall-undersøkelsen for norske aviser.

Størst er nedgangen på papir for VG, som ble lest av 35 000 færre i denne perioden enn forrige periode.

Dagbladet har en lesernedgang på 21 000, fulgt av Aftenposten Aften, med nedgang på 10 000. Aftenpostens morgenutgave øker med 10 000.

VG størst

VG er Norges største avis også i lesertall, med 1,3 millioner papirlesere daglig. Selv om Aftenposten morgen i opplag er Norges nest største avis, er Dagbladet nest størst målt i lesere. 788 000 leser Dagbladet daglig på papir, 60 000 flere enn de som leser Aftenpostens morgenutgave.

Inkluderes nettleserne er forskjellen enda større, med 1,1 millioner Dagblad-lesere mot 875 000 Aftenposten-lesere. I tillegg leses Aften Aften daglig av 396 000.

-  Aldri før har så mange lest nyheter, kultur og underholdning under Dagblad-navnet. Antallet lesere på nett og papir har aldri vært høyere. Det gleder vi oss over. Men selvsagt er utvikling på papir en utfordring, sier Dagbladets ansvarlige redaktør Thor Gjermund Eriksen.

Øker mest

På nett øker alle Norges tre største aviser betydelig, fra 7,7 prosent for Aftenposten, via 13,1 prosent for VG til 15,3 prosent for Dagbladet. I tall har VG størst økning. Dagbladet.no øker fra 437 000 til 504 000, VG Nett går opp fra 664 000 til 751 000 daglige lesere, og Aftenposten går opp fra 233 000 til 251 000.

Leser mest

Leservanene er i år som før undersøkt gjennom spørreundersøkelser over telefon. 28 882 nordmenn over 12 år har svart.

Totaltallene viser at vi leser i snitt to aviser hver om dagen. Menn er ivrigere avislesere enn kvinner, de som befinner seg i aldersgruppa mellom 40 og 59 år leser flere aviser enn andre aldersgrupper, og høyt utdannede (fire års høyere utdanning eller mer) leser mer enn de med mindre utdanning. 15 prosent leser mindre enn en avis daglig.

God helg

Blant Dagblad-leserne øker kvinneandelen.

- Vi ser også framgang i helgene. Og ikke minst ser vi en positiv utvikling ved at vi oppnår en jevnere fordeling mellom kvinnelige og mannlige lesere, sier Eriksen.

NÅR REKORDMANGE: Dagbladet på nett og Dagbladet på papir når til sammen flere lesere enn noen gang før. Det gleder ansvarlig redaktør Thor Gjermund Eriksen seg over. - Men selvsagt er utvikling på papir en utfordring, sier Eriksen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!