FOR STERK KOST? Det innrammede bildet ble sletta av Facebook. Nå støttes unggutten av blant andre Hillary Clinton. Foto: Benjamin Ward / Dagbladet
FOR STERK KOST? Det innrammede bildet ble sletta av Facebook. Nå støttes unggutten av blant andre Hillary Clinton. Foto: Benjamin Ward / DagbladetVis mer

Nettet raser etter Facebook sletta bildet av en bekymra homofil tenåring

Nå går bildet sin seiersgang, med Hillary Clinton blant støttespillerne.

(Dagbladet): Facebook er under krass kritikk etter å ha fjernet et bilde fra en bekymret homofil tenåring.

Bildet var tatt av fotograf Brandon Stanton, som i årevis har fotografert vanlige mennesker i New York og postet bildene på Facebook-siden Humans of New York. Siden har over 13 millioner følgere. 

«Jeg er homoseksuell og jeg er redd for hvordan min framtid blir og for at folk ikke vil like meg» var sitatet fra gutten Stanton hadde fotografert.

Sletta umiddelbart Det ble for drøy kost for Facebook, som sletta bildet kort tid etter publisering, ifølge Daily Telegraph. Trolig har en eller flere Facebook-brukere «flagget» bildet, altså rapportert det som støtende. 

- Det virker til at Facebook har fjernet denne modige unge mannens utsagn og nå stopper meg i å laste opp flere bilder, sier fotograf Stanton ifølge LGBT-bloggen ROYGBIV

Bildet er nå tilbake på Facebook, etter en massiv klagestorm fra opprørte brukere. Blant dem som gir den unge gutten støtte er ingen ringere enn presidentkandidat Hillary Clinton. 

Hillary-støtte «Spådom var en voksen: Framtida di kommer til å bli fantastisk. Du kommer til å overraske deg selv over hva du kan få til. Finn folka som tror på deg og er glad i deg - det kommer til å være massevis av dem. -H» lød den oppmuntrende kommentaren fra kvinnen mange tror overtar presidentembetet fra partifelle Barack Obama neste år. 

"I'm homosexual and I'm afraid about what my future will be and that people won't like me."

Posted by Humans of New York on 3. juli 2015

Det gjenoppstandne bildet, altså det fotograf Stanton på trass la inn på Facebook på nytt, har fått overveldende støtte på nettet - nesten 500 000 mennesker har likt bildet som har blitt delt 38 000 ganger. 

Facebook har enda ikke gitt noen begrunnelse for hvorfor bildet ble sletta.