Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nettet raser mot Googles aprilspøk

Hevder å ha mistet jobbmulighet på grunn av tullefunksjonen.

SKAPTE TRØBBEL: Googles aprilspøk hadde nok gode intensjoner, men resultatet ble et helt annet. Gmail-tjenesten de introduserte som en spøk, ble fjernet etter klager fredag morgen. Foto: Christoph Dernbach/dpa, NTB Scanpix
SKAPTE TRØBBEL: Googles aprilspøk hadde nok gode intensjoner, men resultatet ble et helt annet. Gmail-tjenesten de introduserte som en spøk, ble fjernet etter klager fredag morgen. Foto: Christoph Dernbach/dpa, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hver 1. april kommer utallige selskaper og aviser ut med spøker, og hvert år lar tusenvis seg lure.

Det er derimot ikke alle som kan ta en spøk, i hvert fall ikke dem som lot seg berøre av Googles fanteri denne dagen.

Søkemotorens mailtjeneste, Gmail, introduserte en ny måte å besvare mail på som en aprilspøk.
I stedet for å svare normalt, kunne man sende en animasjon, eller en såkalt GIF, av en «minion» som mister en mikrofon i bakken. Det som symbol på at man ikke ønsker mer kontakt.

Raser De gule «minion»-figurene er kjent fra filmen «Grusomme meg».

Valgte man dette alternativet, ble all mailkorrespondanse med mottakeren avlyst brått.

Tjenesten skulle bare være en uskyldig spøk, så selskapet hadde ikke forutsett at dette skulle koste folk jobben.

Det er nemlig en av konsekvensene denne spøken har hatt, om vi skal tro brukere av Googles forum.

Ifølge The Telegraph skriver en bruker i forumet at dette ødela mulighetene for en jobb personen ønsket seg.

«Jeg sendte akkurat en mail med CVen min til den første personen som har villet ansette meg på flere måneder. Jeg klikka på feil knapp og sendte GIFen av mikrofonen som falt. Tror ikke akkurat jeg får denne jobben», forklarer brukeren.

Videre skriver brukeren at dette trolig resulterer i tårer, og at ett feilklikk ikke burde kunne ødelegge for karrieren.

Flere andre skriver om lignende opplevelser i forumet, ifølge avisa.

«Faen» Brukerne av Twitter har også sagt sitt om aprilspøken.

Larry Barnes fra Arizona, som kaller seg @youthminister, raser mot funskjonen.

«Faen. Visste dere at Gmail har en dropp mikrofonen-knapp som gjør at du aldri får svar på mailene i tråden? Vel, jeg brukte det akkurat i en jobbtråd», skriver brukeren.

«Herregud, Gmail har lagt en aprilsnarr av en minion som dropper en mikrofon ved siden av den faktiske send-knappen. Dette ender ikke bra!», skriver brukeren @DaveOshry.

SKAPTE TRØBBEL: Et animert bilde, en GIF, av disse figurene skapte trøbbel for brukere av Gmail. GIFen viste en snurt «minion» som droppet en mikrofon i gulvet. Sendte man denne, sørget man for å blokkere mailtråden man var i. Mange hevder dette skapte store problemer. Foto: Xinhua/Sipa USA, NTB Scanpix
SKAPTE TRØBBEL: Et animert bilde, en GIF, av disse figurene skapte trøbbel for brukere av Gmail. GIFen viste en snurt «minion» som droppet en mikrofon i gulvet. Sendte man denne, sørget man for å blokkere mailtråden man var i. Mange hevder dette skapte store problemer. Foto: Xinhua/Sipa USA, NTB Scanpix Vis mer

Flere brukere hevder også at det er en bug i funksjonen, som gjør at GIFen legger seg ved når man trykker på den ekte send-knappen.

Beklager Etter tilbakemeldingene i sosiale medier valgte Google fredag morgen å trekke tjenesten, til glede for alle som kanskje klikker litt raskt når de er på nettet.

På Gmails blogg forklarer de at tjenesten trolig skapte mer trøbbel enn latter.

«Det ser ut som vi lurte oss selv i år. På grunn av en feil skapte mikrofon-droppinga mer kaos enn latter. Vi beklager virkelig. Tjenesten er nå skrudd av. Om du fortsatt ser den, må du laste inn mailen din på nytt», heter det på nettsida.

Millioner ringte Dette er ikke første gang en aprilspøk slår feil. I 2013 var det Justin Bieber som stod for vitsen som skapte mest blest.

Bieber ut en melding til sine følgere på Twitter, hvor han oppfordret fansen til å ringe han for å slå av en prat.
 
«Som jeg tidligere har lovet tar jeg alle fan-telefoner i dag. Dere kan ringe meg på (800) 847 9869. Vi snakkes!» twitret Bieber.

Det fansen imidlertid ikke visste var at dette telefonnummeret ikke ledet direkte til storsjarmørens iPhone, men til tipstelefonen til nettstedet TMZ.com.

Telefonsamtalene var det nemlig kjendisnettstedet som måtte betale for.

Etterhvert ble superstjernen nødt til å fjerne twitter-meldingen, men skaden var allerede skjedd. Fansen hadde allerede tatt bilde av oppfordringen, og den ble sendt videre rundt på nettet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!