Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nettfest

Når Norges nest største by møtes til fest, blir det trangt om plassen. Vi dro på Blink-fest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Jeg hadde ikke PC selv en gang da jeg begynte å bruke Blink, humrer Dag, blant nettvennene kjent som Graabein.

Det var en kamerat som fikk ham til å prøve Blink, nettsamfunnet hvor du kan finne en venn, småflørte litt, finne igjen klassen din fra barneskoletida, dele bildene dine med andre... de som logger seg på, blir ofte på Blink noen timer i slengen.

Og av og til møtes de i virkeligheten. Som på Jessheim i går kveld. Blinkfesten ser ut som en vanlig fest ved første blikk, men så ser vi navneskiltene: cuddlyca og graabein, znuppa36 og snuppa, junghans og nannab. Innbyggerne i nettsamfunnet Blink, eller blinkerne, som de kaller seg, har egne navn når de er online. Det hører med til nettkulturen. Men de fleste mener at det lønner seg å være seg selv når du er på Blink.

- Når man tør å være seg selv og være ærlig, da blir folk mye lettere kjent med deg, forklarer graabein-Dag.

For det handler om å bli kjent med folk, om å finne venner. Blink er et sted å møte nye venner, finne igjen gamle og å skravle med kameratene.

- Jeg har fått utrolig mange flotte nye venner gjennom Blink - både kvinner og menn, noen mer dypere vennskap enn andre - og noen treffer vi også i RealLife, og andre bare smiler vi til og prater med her inne. På en måte så bygger man opp sin egen omgangskrets og finner sine venner her inne, forteller Nina.

Dag er enig.

- Jeg har alltid tid til vennene mine på Blink. Det betyr veldig mye, spesielt når vi møtes på fest, flirer han og tar et godt tak rundt blink-venninna Heidi, aka cuddluca. Hun nikker smilende.

 BLINKERE:Anette, Dag og Heidi møtes i virkeligheten også. MMS-foto: Nanna Baldersheim/ Dagbladet
BLINKERE:Anette, Dag og Heidi møtes i virkeligheten også. MMS-foto: Nanna Baldersheim/ Dagbladet Vis mer

- Jeg har tre barn og driver aktivt med musikk. Likevel skravler jeg på Blink, av og til hver kveld, av og til går det lenger mellom pratingen.

En sprudlende blid og fersk blinker seiler opp på siden av oss. Her er det ikke vanskelig å komme i snakk med folk. Festen går allerede så det suser.

- Jeg har vært på Blink siden 29. januar og synes det er utrolig morsomt! sier den blide blonde, som kaller seg Anette i det sivile liv og znuppa36 når hun er på Blink.

- Naboen min fikk meg med! stråler hun, og henter nabo og venninne snuppa, som får skylda for å ha smittet henne med Blink-interessen. Snuppa og znuppa er på sin første Blink-fest, men det blir ikke den siste, hvis vi skal dømme etter stemningen.

Blinkfester er som andre fester. Bortsett fra at de er litt annerledes. Her møtes folk som allerede har snakket lenge med hverandre på internett uten å ha møttes før. Og her møtes Blinkfest-veteraner som har vært på utallige Blink-treff før. Utestedet fylles raskt opp av festklare chattere, som også kan danse, viser det seg. Sjelden har en fest kommet så raskt i gang. Allerede noen minutter etter åpningstid er dansegulvet fullt.

Klart det blir fullt når Blink med sine 330 000 innbyggere inviterer til fest. Blink er Norges nest største by, og passerer Bergen med sine fattige 200 000 innbyggere elegant.

- Det er litt som et julebord, forklarer arrangør Geir Mathiesen, på nett kjent som Junghans.

- Alle kjenner hverandre litt fra før, de har noe felles allerede før de møtes. Han utbryter begeistret:

- Jeg fant akkurat ut at bardama som er på jobb her i kveld er på Blink også!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!