Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nettforbindelsen skal være delvis tilbake i Nord-Korea

Var nede i flere timer.

INTERNETTPROBLEMER: Nord- Korea skal ha mistet nett i flere timer natt til tirsdag. Foto: NTB Scanpix
INTERNETTPROBLEMER: Nord- Korea skal ha mistet nett i flere timer natt til tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går kveld skal Internett i Nord-Korea ha kollapset, og skal ha vært nede i flere timer.

Internett skal være tilbake i skrivende stund, men skal fortsatt være ustabilt, ifølge Dyn Research.

Det er for øvrig svært få som har tilgang på nett i Nord-Korea. Det skal kun være forbeholdt et mindretall av landets ledere.

Spekulasjoner Det spekuleres i om USA sto bak hackingen av nettet, om Nord-Korea selv har stengt nettet for beskyttelse, eller om det er snakk om tekniske feil.

IT-eksperter hevder det er lite sannsynlig at det var USA som sto bak.

Bakgrunnen for anklagene er at USA, med FBI i spissen, sist uke anklaget Nord-Korea for å stå bak dataangrepet på Sony Pictures 25. November.

Terrortrussler fra hackergruppen Guardians of Peace førte til at actionkomedien «The Interview» ble trukket fra kinoplakatene.

Nekter for angrepene Pyongyang opplever filmen som en latterliggjøring av Nord-Koreas leder Kim Jong-un, men de nekter likevel for at de står bak dataangrepene.

Søndag kveld uttalte USAs president Barack Obama seg om hackingen, som han ikke oppfatter som en krigserklæring. Han varslet likevel at Washington ville komme med et «passende» svar.

Nord-Korea er på sin side ikke like restriktive med krigserklæringene. Sent søndag kveld varslet de i en offisiell pressemelding at de var forberedt på all form for krigføring mot USA, og rettet trusler mot Det hvite hus og andre amerikanske mål.

Dagbladet publiserte tidligere i dag en sak basert på uttalelser på en Twitter-konto, som senere viste seg å være falsk. Det beklager vi.