Nettfotballen kan spenne bein på nettet

Fare for trafikkork på bomvei-internett?

HØY TEMPERATUR: Hva skjer med nettet og nettbrukernes humør når flere store mediehus søndag begynner å sende båndbreddeslukende weboverført Tippeligafotball? Dagbladet.nos kommentator er ikke den eneste som frykter trafikkork på bomveien etter avspark søndag. Her er det Lillestrøms Vidar Riseth som deler noen tanker med en Brannspiller i fjoårssesongen. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
HØY TEMPERATUR: Hva skjer med nettet og nettbrukernes humør når flere store mediehus søndag begynner å sende båndbreddeslukende weboverført Tippeligafotball? Dagbladet.nos kommentator er ikke den eneste som frykter trafikkork på bomveien etter avspark søndag. Her er det Lillestrøms Vidar Riseth som deler noen tanker med en Brannspiller i fjoårssesongen. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hva gjør den massive nisjesatsingen fra flere store mediehus på weboverført Tippeliga-fotball med nettet som fri, åpen og velfungerende almenning?

Til helgen starter den hjemlige fotballsesongen, og med det et av tidenes største bikkjeslagsmål på nett i Norge. Når en rekke av landets største nettaktører går i strupen på hverandre i kampen om å vinne markedet for direktesendt fotball på web, skal nettet få kjørt seg som aldri før. Hvem som kommer ut som vinnere, skal vi komme tilbake til.

Det vi allerede nå kan spekulere i, er muligheten for at en av taperne kan bli deg, nettbrukeren.

• Mange fotballinteresserte kan få en kraftig nedtur i møtet med hakkende bilder, sprengt linjekapsitet og overbelastede servere.

• Samtidig kan andre nettbrukere oppleve at resten av nettet går som sirup, fordi store deler av kapasiteten går til å livesende fotball.SLIK KAN DET FORT BLI når grådige mediehus løper i flokk etter den forgjettede nye inntektsstrømmen. Jeg er blant dem som tror en og annen medieaktør vil brenne seg kraftig på dette, og ser det derfor ikke som noen tragedie at Berner-gruppen og DB.no ikke nådde opp i kampen om rettighetene til webfotballen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer