Nettgigant blir større på ebokmarkedet

Norske strømmetjenester for ebøker ønsker å ta opp kampen når den amerikanske netthandelgiganten Amazon lanserer ny strømmetjeneste med over 600.000 boktitler.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Anders Storbråten i selskapet Ereadz har utviklet egen teknologi for strømming av ebøker, og han mener det er synd at bransjen ikke benytter seg av de mulighetene som finnes, før Amazon kommer på banen.

- Dette viser at vi har tenkt riktig over flere år, og er klare til å ta opp kampen, sier Storbråten til Klassekampen.

Amazons strømmetjeneste for ebøker og lydbøker vil som musikktjenestene Spotify og Wimp og videotjenesten Netflix la abonnenter benytte innholdet til en fast månedspris.

HP-sjef Anita Krohn Traaseths biografi og lederbok «Godt nok for de svina» vil som første bok fra Cappelen Damm bli lagt ut på Amazon i august, skriver Dagens Næringsliv. Cappelen Damm er også medeier i ebokløsningen Bokskya og har i tillegg en egen leseapp som heter Boksnuser.

Flere norske forfattere er å finne på Amazon, og nettbokhandelen har blant annet plukket ut bøker fra Linn Ullmann og Jo Nesbø til sin anbefalingsliste. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer