Nettmøte med Magnus Marsdal

«Vil ikke effekten av ditt angrep på dagens regjering i praksis bidra til å styrke alternativet; en regjering fra politisk høyreside. Det er kanskje radikalt å kritisere regjeringen, men legitimeres det om effekten er mer konservativ politikk? For det er vel et poeng å ta den politiske konteksten og de reelle alternativene i betraktning når man kritiserer...?

Petter

«Tja, jeg tror det alltid kan være et argument fra Ap mot enhver kritikk fra venstre at kritikerne «bare styrker høyresida». Jeg tror ikke dette stemmer. Se på Frp, for eksempel. De har ligget til høyre for Høyre i mange spørsmål i mange år, og kritisert friskt og hardt. Har det på sikt svekket høyresida? Hvis alle stemmer til venstre for Kristin Halvorsen stilner hen, tror jeg offentligheten bare glir enda lenger til høyre. Er det det vi vil?

Når det er sagt, finnes det selvsagt grenser for når og hvor man bør lansere kritikk av en regjering man tross alt heller ønsker gjenvalgt enn avsatt. Da må jeg si at høsten 2008 ikke er så slemt et tidspunkt. Det er lenge til valget! Hvis vi ikke skal kunne ta en debatt om hva regjeringa gjør feil nå, når skal vi egentlig ta den? Når Jens Stoltenberg utgir sine memoarer?

Magnus Marsdal

«Kjære Marsdal, Skulle du iblant ønske du var en svart mann? Svar ærlig.

Pongo & Rolledo«Det kommer helt an på hvilken svart mann dere viser til.

Magnus Marsdal