Nettpirater stjeler musikk

Høyskolestudenten på bildet er en av etter hvert veldig mange nordmenn som henter musikk på Internett og lager sine egne cd-er. - Hvorfor betale når jeg kan få musikk gratis? spør han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nettpirater er en trussel mot platebransjen, som bare i Norge alene taper millioner av kroner på ulovlig kopiering. Studenten i 30-åra ønsker ikke å framstå med navn og bilde, men forteller gjerne om piratvirksomheten sin.

- Jeg bruker mye tid på Internett og på å finne god musikk og laste den ned. Det er morsomt og jeg sparer mye penger på det, sier han.

- Et kjempeproblem

De internasjonale plateselskapenes organisasjon i Norge (IFPI) og komponistrettighets-organisasjonen Tono opplyser at ulovlig musikk på Internett har eksplodert i år. Det som bare for ett år siden var en datanerd-greie, er nesten blitt en allemannshobby.

- Veldig mange legger ut musikk på nettet, laster den ned og brenner egne cd-er. Problemet er blitt kjempestort, sier Inger Elise Mey i Tono og Sæmund Fiskvik i IFPI.

De ønsker all piratvirksomhet til livs, men de mangler i stor grad et regelverk som begrenser dette.

- Alle gjør det

Det er såre enkelt å legge ut musikk på Internett eller å laste den ned og lage egne cd-er. Det kreves nemlig ikke mye datakunnskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer