Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nettredaktør fikk fyken etter nazistvits

- Nå er Adolf i gang igjen.

VALG: Partii Inuit fikk i fjor 6.4 prosent av stemmene ved valget på Grønland. Foto: AP / NTB Scanpix
VALG: Partii Inuit fikk i fjor 6.4 prosent av stemmene ved valget på Grønland. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nettredaktøren for den Grønlandske almenkringkasteren KNR er i hardt vær. Han fikk sparken denne uka, etter å ha sammenlignet leder for partiet Partii Inuit, Nikku Olsen, med Adolf Hitler i en e-post.

Det skriver den danske avisa Politiken.

Adolf E-posten kom som en reaksjon på en pressemelding sendt ut fra partiet, og var kun ment som en kommentar til andre ansatte i kringkastingen.

Men redaktøren gjorde en feil da han skulle sende mailen av gårde, og sendte den til både politikere og journalister.  

- Så er Adolf i gang igjen. Vi får heller gi han litt spalteplass, så kan folk selv finne ut hvor tåpelig han og hans parti er, skriver han i e-posten.

Partiet Nikku Olsen leder er en del av Grønlands koalisjonsregjering, og kjemper særlig for løsrivelse fra Danmark. Partiet fikk ved valget i fjor 6.4 prosent av stemmene.

Beklager Den Grønlandske kringkasteren var raskt ute og beklaget hendelsen, og fristilte samtidig redaktøren fra jobben.

- For KNR er det veldig viktig at hele befolkningen kan ha tillit til det vi gjør, og at alle uansett språk, etnisitet, og synspunkter behandles profesjonelt og med respekt. Det mener vi desverre ikke har skjedd i denne saken, skriver kringkastingssjef Søren Lennert Mortensen på KNRs hjemmesider på sine nettsider.

Den aktuelle redaktøren har også beklaget hendelsen, men ifølge KNRs nettsider har ikke Olsen akseptert beklagelsen, og han har varslet at han vil sende en formell klage til ledelsen.

GRØNLAND: Den omtalte partilederen, Nikku Olsen leder Partii Iniut. Han har varslet en formel klage etter å ha blitt omtalt som "Adolf" i en epost som gikk ut til journalister og politikere. Foto: AFP / NTB Scanpix
GRØNLAND: Den omtalte partilederen, Nikku Olsen leder Partii Iniut. Han har varslet en formel klage etter å ha blitt omtalt som "Adolf" i en epost som gikk ut til journalister og politikere. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart