Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nettsiden krasja fullstendig da ny sesong av «Serial» ble lagt ut

Nye episoder av den populære podkasten slippes i dag.

BLIR OMTATLT I NY PODKAST: Historien om Bowe Bergdahl er gjenstand for stor oppmerksomhet. Nå skal saken granskes av den dyptloddende krimpodcasten «Serial». Foto: NTB Scanpix
BLIR OMTATLT I NY PODKAST: Historien om Bowe Bergdahl er gjenstand for stor oppmerksomhet. Nå skal saken granskes av den dyptloddende krimpodcasten «Serial». Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den amerikanske radioserien «Serial» slo alle nedlastingsrekorder på iTunes og ble verdens mest populære podkast etter at den ble lansert i 2014.

Serien har siden fått mye av æren for at podkast- fenomenet har blitt en farsott verden over.

Programskaperne lovet tidlig en sesong nummer to, og i dag ble sesongen sluppet på serialpodcast.org.

Nettsida krasja I dag kl. 6 ble første episoden av sesong to av podkast sluppet, skriver flere amerikanske medier.
Men interessen for serien er så stor at nettsida krasja med en gang.

Nettsida kneler og viser bare en eldre versjon.

Om krigsfange Den nye sesongen omhandler den amerikanske krigsfangen, Bowe Bergdahl. Afghanistan-soldaten var Talibans fange i fem år og beskyldes for forræderi.

Første episode i den nye sesongen heter «DUSTWUN», og resten av sesongen skal ta for seg den kontroversielle historien om soldaten som forlot sin post under mystiske omstendigheter i Afghanistan i 2009, ble tatt til fange av fiendtlige opprørere og utlevert til USA i 2014 i bytte mot fem Guantánamo-fanger.

Mens forrige sesong av «Serial» prøvde å nøste opp i hva som hadde skjedd før drapet på Hae Min Lee og hvem som sto bak, er de fleste fakta i denne saken kjent.

Programskaperne og programleder Sarah Koenig prøver derimot å forstå hvorfor Bergdahl handlet som han gjorde, og hva hans handlinger hadde å si for hans militærtrupp.

Seks amerikanske soldater ble drept i Afghanistan etter at Bergdahl forsvant, flere hevder at de døde som en direkte eller indirekte grunn av hans handlinger.
Eksklusive intervjuer - Bergdahl har vært et mysterium. Vi har hørt om Bergdahl, men ikke fra ham. Det får vi nå på «Serial», skriver The New Yorker.

Avisa forteller at Serial-skaperne har fått tilgang til opptak av intervjuer som Bergdahl gjorde etter at han ble sluppet fri. Intervjuene er gjort av Mark Boal, filmskaperen bak «The Hurt Locker» og «Zero Dark Thirty», og var tiltenkt en film som aldri ble realisert.

Nå blir de intervjuene en viktig del i andre sesong av «Serial».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media