COMEBACK: Skuespiller Neve Campbell (43) forteller at hun har vært kresen på rollene hun valgte da hun skulle gjøre comeback som skuespiller i USA. Foto: Scanpix
COMEBACK: Skuespiller Neve Campbell (43) forteller at hun har vært kresen på rollene hun valgte da hun skulle gjøre comeback som skuespiller i USA. Foto: ScanpixVis mer

Neve Campbell fra «House of Cards»

Neve Campbell avslører hvorfor hun forsvant fra rampelyset

Hun var tenåringsidolet fra 90-tallet som forsvant. Nå gjør hun suksess i en av verdens mest populære serier.

(Dagbladet): Var du ungdom på 90-tallet husker du garantert ungdomsserien «Party of Five». Serien, som handler om fem søsken som ble foreldreløse etter at foreldrene blir drept i en bilulykke, var en av de mest populære tv-seriene på denne tida. Neve Campbell startet som skuespiller som 15-åring og slo gjennom som tenåringen Julia Salinger i serien. Seinere ble hun kjent for sin hovedrolle i «Scream»- filmene hvor gale mordere jaktet på mer eller mindre uskyldige tenåringer på slutten av 90-tallet.

LEI AV HOLLYWOOD: Neve Campbell var lei av Hollywood og flyttet til England. Foto: Scanpix
LEI AV HOLLYWOOD: Neve Campbell var lei av Hollywood og flyttet til England. Foto: Scanpix Vis mer

Etter «Scream»-filmene spilte Campbell i filmer som fikk blandet mottakelse, blant annet i den erotiske thrilleren «Wild Things», sammen med Denise Richards og Matt Dillon.

Etter hvert ble det imidlertid stille fra skuespilleren, før hun for noe år siden dukket opp i en liten gjesterolle i kritikerroste «Mad Men». Det store comebacket kom imidlertid i den store Netflix- suksessen «House of Cards», hvor hun spiller mot Kevin Spacey og Robin Wright.

Lei av Los Angeles

- Jeg ble lei av Los Angeles. Jeg ønsket meg nye livserfaringer så jeg flyttet til England hvor jeg bodde i åtte år, forteller Campbell i et intervju med Business Insider.

Selv om hun forsvant fra rampelyset, sluttet Campbell aldri å jobbe som skuespiller. I England jobbet hun med teater, film og tv.

UNGDOMSSERIE: «Party of Five» gikk på den amerikanske TV-kanalen Fox fra 1994 til 2000, og på norsk TV 2 fra 11996. Video: Fox Vis mer

- Jeg forsvant bare en liten stund fra Hollywood, men etter hvert lurte agentene på om jeg var opptatt av det amerikanske markedet i det hele tatt, så vi bestemte oss for å flytte tilbake til USA, forteller hun.

Kort tid etter tilbakekomsten fikk Campbell og mannen J.J. Feild sønnen Caspian, og Campbell bestemte seg for å sette karrieren på vent enda noen år.

Det beste som kunne skje

Ifølge Campbell har hun tatt babyskritt for å komme seg tilbake som skuespiller i USA.

- Etter å ha jobbet i Europa i åtte år og vært mor i noen år, var jeg bevisst på hvordan jeg ville jobbe som skuespiller. For meg har det vært et riktig valg å ta en liten rolle i en god serie som «Mad Men», sier Campbell.

I fjerde sesong av Netflix-serien «House of Cards» spiller Campbell den politiske rådgiveren Leann Harvey, som blir headhuntet av førstedamen som rådgiver i Det hvite hus.

Til Business Insider forteller Campbell at hun ikke kunne ha bedt om noe bedre comeback.

- Jeg ønsket å jobbe med gode skuespillere og med et godt manuskript. Jeg var selvfølgelig spent. Det var skummelt fordi skuespillerne er så gode og jeg ville ha en sømløs inngang i serien, sier Campbell, som også forteller at Leann Harvey var en interessant karakter å spille.

Sterk karakter

I «House of Cards» er Leann Harvey en sterk, besluttsom og intelligent karakter som ikke er redd for å si sin mening til presidentparet Claire og Frank Underwood.

- Hun møter dem med intelligens og mot. Det er de høye hælene og klærne. Med en gang man bruker disse elementene i en karakter, så kommer resten lett. Dette er et godt år for kvinnene i serien. Alle de kvinnelige karakterene er sterke karakterer, sier Campbell til GQ Magazine.

Campbell tror det er det ukjente i den politiske intrigen i «House of Cards» som gjør serien så populær.

- Den politiske intrigen er så annerledes for publikum og vår verden. Å forestille seg at det finnes mennesker som hele tiden er i forhandling og inngår kompromisser, tror jeg er det som gjør serien fascinerende, sier hun.

EROTISK THRILLER: «Wild Things» er en erotisk thriller-film fra 1998. I noen land ble filmen sluppet under tittelen «Sex Crimes». En lenger versjon av filmen, med sju ekstra minutter, ble sluppet på DVD i 2004. Video: Columbia Pictures Vis mer Vis mer Vis mer