«Neverwinter» annonsert

Får hjelp av respektert fantasy-forfatter.

Foto: Atari/Cryptic Studios «Neverwinter» kommer i 2011.
Foto: Atari/Cryptic Studios «Neverwinter» kommer i 2011.Vis mer

|||Nylig skrev vi at det var mye som tydet på at Atari og Crytic Studios jobbet med et nytt spill i «Neverwinter Nights»-serien. Nå har selskapene sendt ut pressemeldingen som bekrefter ryktene og annonserer spillet «Neverwinter» til PC.

Ifølge pressemeldingen får det nye spillet samarbeidsmuligheter med andre spillere og handlingen skal akkompagneres med tre bøker fra fantasy-forfatteren R. A. Salvatore, som også har vært involvert i utviklingen av spillet.

Onlinespillekspertene Cryptic Studios føler seg beæret over å lage et nytt spill i «Neverwinter Nights»-serien.

- Vi er overentusiastiske for å få jobbe med en ny versjon av «Neverwinter». Det er årevis siden originalen ble et spillikon og vi føler oss beæret over å jobbe med en så fantastisk merkevare, sier Cryptic Studios-sjef Jack Emmert i pressemeldingen.

- Vi har jobbet tett med Wizard of the Coast og R.A. Salvatore for å lage et autentisk Dungeons & Dragons-eventyr fylt med et engasjerende univers og spennende spillmekanikk.

I det nye spillet vil det bli mulig å velge mellom fem forskjellig klassetyper, hvor du også kan slå deg sammen med fire andre via nettet for å samarbeide.

Det er meningen at spillerne skal lage sine egne eventyr og oppdrag med et systemverktøy som har fått navnet Forge. Systemet skal være ekstremt brukervennlig, ifølge pressemeldingen. R. A. Salvatore er blant kjent for å ha skrevet mange bestselgere i Forgotten Realms-universet, hvor «Neverwinter Nights»-serien tar sted. Hans bøker med den svarte alven Drizzt Do?Urden har nærmest fått kultstatus.

Det ble nylig annonsert at Salvatore er involvert i det nye spillet til «Elder Scrolls: Oblivion»-skaperne som har fått navnet «Kingdom of Amalur: Reckoning».

Det første spillet i «Neverwinter Nights»-serien kom til PC i 2002 og ble utviklet av BioWare, som i ettertid blant annet har stått for «Dragon Age: Origins» og «Mass Effect»-serien. Cryptic Studios har tidligere stått bak MMO-spill som «City of Heroes», «Champions Online» og «Star Trek Online».

«Neverwinter» utvikles til PC og skal slippes i slutten av 2011.