New age-komet fra Harstad

Cecilia Lima Knutsen (30) fra Harstad har tatt bakveien til internasjonal suksess. Med artistnavnet Cecilia har hun skaffet seg et navn i new age-miljøer på tre kontinenter.

Cecilias to første album, «Voice Of The Feminine Spirit» (1994) og årets «Violet 19» har begge solgt over 100 000 på verdensbasis. Fansen er hovedsakelig fra Australia, Tyskland, USA, Japan, Taiwan og Danmark. Først nå lanseres hun i Norge.

- Jeg har gått en litt annen vei. Men det viser jo bare at det ikke finnes noen standardløsning på hvordan man skal skaffe seg en internasjonal karriere, uttaler Knutsen til Dagbladet.

Livskriser

Ikke før har hun sagt det, før en av Secret Gardens smektende melodier smyger seg ut gjennom høyttalerne i lokalet vi befinner oss i. Cecilia sukker og gir uttrykk for stor beundring for Norges hittil største new age-eksportartikkel. I motsetning til Rolf Løvland og co. har Harstad-jenta også latt new age-bevegelsen fargelegge livssynet.

- Jeg tror på en universell energi som er inne i alt og alle, forteller Cecilia. Selv føler hun at har en livskrise eller tre å takke for at hun er der hun er i dag.
- Veldig mange trenger ei krise for å finne ut hva de vil med livet sitt. Jeg har vært i noen slike kriser sjøl. Det har hjulpet meg noe utrolig. Moren min døde av kreft for fire år siden. Det var knalltøft. Men i ettertid har jeg klart å vende det til noe positivt. En krise kan være en velsignelse i forkledning, mener Harstad-jenta.

Storkontrakt i lomma

Etter musikkstudier i Oslo, Århus og München traff Knutsen for noen år siden forfatteren Stuart Wilde. Han ble overbegeistret av stemmeprakten hennes, og bestemte seg for å lage en plate med henne på sitt eget lille selskap. Debutalbumet ble solgt på turneer Cecilia gjorde sammen med en gruppe forfattere, og i spesialbutikker for new age-musikk. Debutalbumet solgte i 50 000 bare i Australia.

Nå har Cecilia flyttet tilbake til Norge. Og det med en storkontrakt i lomma. Polygram lanserer hennes album nummer tre, som kommer neste høst, over hele verden.

- Og så reiser jeg ut på en ny stor multimediaeturné i USA neste år, der jeg opptrer sammen med en rekke forfattere. Jeg skal opptre i arenaer som tar 10 000- 15 000 mennesker, i blant annet Miami, San Diego, San Francisco, Los Angeles, Detroit og New York. I New York opptrer jeg i berømte Madison Square Garden, forteller Cecilia Lima Knutsen.

<B>NORGE NESTE:</B> -En blanding av pop og klassisk, sier Cecila Lima Knutsen når hun skal beskrive musikken som har gjort henne populær i new-age-miljøer på tre kontinenter.
<B>Cecila Lima Knutsen</B>