Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- New Labour sold out

Chumbawamba - anarkistkollektivet som med «Tubthumping» ble popstjerner kloden rundt - gjorde skandale under utdelinga av engelskmennenes Spellemannpris. Nå har de for alvor lagt seg ut med regjeringspartiet Labour.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er tidvis populært for popartister å lage skandale i slike sammenhenger. For to år siden var det Jarvis Cocker, vokalisten i Pulp, som likegodt entra scenen og viste nøyaktig hva han mente - midt under Michael Jacksons opptreden.

Fenomenet er heller ikke ukjent for norske artister. DumDum Boys har f.eks. alltid protestert mot «pen-i-tøyet»-linja til Spellemann-general Sæmund Fiskvik, rett og slett ved å stille i jeans og skinnjakker. En pyntelig protest, vil vel mange mene, men dog.

Isvann over visestatsministeren

Statsminister Tony Blair delte ut Freddy Mercury-prisen til Elton John. I statsministerens følge var visegutt John Prescott. En av Chumbawambas vokalister, Danbert Nobacon fikk øye på Prescott, og fant plutselig ut at han bare måtte tømme ei bøtte med isvann over viseministeren og hans frue...

Prescott finner nå grunn til å gå ut i offentligheten. Han kaller Nobacons handling «feig», og karakteriserer det inntrufne som et «planlagt uhell; totalt uakseptabel oppførsel i offentlig sammenheng».

Chumawamba-medlemmet Dunstan Bruce var kledd i ei t-skjorte med påskriften «Sold Out», og forklarer at «industrien stinker».

- Vi spiller ikke i band for å få klapp på skuldrene av plateindustrien. Vi spiller fordi vi har noe å si, sier han til New Musical Express.

Ny lyrikk til «Tubthumping»

Chumbawamba framførte «Tubthumping» underveis i showet, med nyskrevet tekst:«New Labour sold out the dockers just like they sold out the rest of us.»Det handler om den over to år lange streiken blant bryggearbeiderne i Liverpool.

Chumbawamba er for øyeblikket på turné i Japan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!