«New Moon» sugde til seg kinopublikum verden over

Spilte inn 1,4 milliarder kroner verden rundt de tre første dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Film nummer to i Twilight-serien, «New Moon», spilte inn nærmere halvannen milliard kroner etter tre dager på kinolerretet.   I USA spilte filmen inn 790 millioner kroner, noe som er dobbelt så mye som film nummer en i serien tjente på sin åpningshelg. 

Allerede natt til fredag begynte tallenes tale å peke i riktig retning for «The Twilight Saga: New Moon». Ifølge Los Angeles Times slo filmen rekorden for midnattssalg ved åpningen natt til fredag. Vampyrfilmen spilte inn 26,3 millioner dollar og slo da den tidligere rekorden til Harry Potter og halvblodsprinsen.  

For sin strålende inntjening havner Twilight-oppfølgeren på tredjeplass over tidenes mest innbringende filmer i åpningshelgen, bare slått av The Dark Knight og Spider Man 3.

New Moon ble vist på 4.024 forskjellige kinoer i USA.

Produksjonsselskapet Summit, som står bak filmen, har allerede tjent godt på filmen som ettersigende skal ha kostet 282 millioner kroner å produsere. - Med suksessen til den første filmen, er det nærmest selvsagt at en oppfølger ville tjene x antall mer enn forgjengeren. Spesielt om oppfølgeren er god, sa Richie Fay fra Summit til AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer