New Order, Courtney Love og ymse

På toppen av vår ymse-katalog i dag: Synth-kjempene fra post/pønk-æraen i britisk pop, New Order, gjør sin første live-jobb på seks år. Ellers: Courtney Love, Rodney King, Spacehog og Rob Halford.

New Order første opptreden på seks år vil inntreffer på årets Phoenix-festival, der bandet er toppnavn 18. juli.

The Prodigy er også bekreftet til Phoenix. De spiller søndag 19. juli, mens Ocean Colour Scene topper plakaten fredag 17. Ryktene vil for øvrig ha det til at New Order-kameratene Bernard Sumner og Peter Hook nå kommer så godt overens igjen at de snakker om å spille inn to-tre nye låter med tanke på et New Order box-set. Det foreløpig siste New Order-albumet, «Republic», kom i 1993.

Rodney King inn i rap-bransjen

Husker du Rodney King? Mannen som under full TV-overvåking brutalt ble slått ned mishandlet av Los Angeles-politiet? Ifølge avisa USA Today gjør han nå forsøk på å etablere seg som en vestkystens Puff Daddy - gjennom sitt eget plateselskap Straight Alta-Pazz Records. Første singel på selskapet, «Do It How U Wanna», er spilt inn av California-bandet Stranded. Kings advokater har overtalt ham til å droppe planene om å gi ut en ny versjon av NWA's «F... Tha Police».

Courtney vil ha erstatning

Vokalisten i Hole (og enke etter Kurt Cobain), Courtney Love, krever erstatning fra staten Orange County i Florida. I 1995 ble hun anklagd for å ha mishandla to tenåringer, beskyldninger retten blankt frifant henne for. Nå vil hun ha igjen pengene hun påstår å ha brukt i advokathjelp, drøyt 27 000 dollar - eller noe i overkant av 200 000 norske. Det offentlige bestrider kravet, og mener de er «snille» når de tilbyr popstjerna 14 000 NOK.

Spacehog har kapra R.E.M.-vokalisten Michael Stipe til et kutt på sin kommende LP «The Chinese Album». Nå ser det i tillegg ut til å bli film av hele albumet. Alt tyder med andre ord på at vi har et godt, gammeldags konseptalbum i vente.

Rob Halford er homse

Mange har vel hatt en anselse, men nå kommer Rob Halford ut av skapet. Etter 25 år i rampelyset sier den tidligere Judas Priest-vokalisten til MTV at han først nå føler det komfortabelt å fortelle omverdenen om sin sexuelle legning. Han bestrider samtidig at tungrock-miljøet er spesielt homofobisk.