New York-rettsmedisiner avslører de sprøeste dødsfallene hun har undersøkt

- Han ble kokt som en hummer.

NEW YORK-DØDSFALL: I sin nye bok «Working Stiff: Two Years, 262 Bodies, and the Making of a Medical Examiner», skriver rettsmedisiner Judy Melinek om de mest spesielle dødsfallene hun har vært borte i under sin karriere.
NEW YORK-DØDSFALL: I sin nye bok «Working Stiff: Two Years, 262 Bodies, and the Making of a Medical Examiner», skriver rettsmedisiner Judy Melinek om de mest spesielle dødsfallene hun har vært borte i under sin karriere.Vis mer

(Dagbadet): Det finnes mange måter å dø på.

I alle fall hvis man skal tro rettsmedisiner Judy Melinek. I sin nye bok «Working Stiff: Two Years, 262 Bodies, and the Making of a Medical Examiner», som hun har skrevet sammen med sin ektemann T.J. Mitchell, og som NYPost referer til, skriver hun om sin tid som rettsmedisiner i New York.

Vårrullmaskin eksploderte Melinek startet å jobbe i «The Pit», som New Yorks obduksjonsrom er kalt, i september 1991. Siden det har hun vært borti en rekke spesielle dødsfall.

Én gang obduserte hun en mann som ble truffet av lynet mens han var på en takterasse-fest i Chinatown - kroppen var intakt, men skoene var blitt blåst av ham.

En annen gang fikk hun inn en narkoman som hadde låst seg selv ute av leiligheten mens han gikk på tur med hundene sine. I stedet for å ringe til en låsesmed, hadde han festet hundene til dørhåndtaket til leiligheten sin og gått opp på taket. Der hadde han åpnet TV-kabelboksen til bygningen, og knytt en kabel rundt magen for å ikke falle ned.

Kabelen røk, og mannen falt åtte etasjer ned.

En annen gang eksploderte en maskin man lager vårruller med i Chinatown, et knivblad ble skutt ut fra maskina og kuttet av en av de som jobbet der sin arm.

- Kokt som en hummer Det verste dødsfallet Melinek har fått inn var i 2002, da en mann var ute på byen sammen med en venn og hans kjæreste. Da de gikk hjemover trodde vennen at mannen la ann på kjæresten hans, noe som ikke ble tatt godt i mot.

Ifølge vitner ble mannen både slått og sparka, og han skal ha ropt: «Nei, ikke brekk beina mine!». Det verste skjedde likevel da mannen ble kastet ned i en åpen kum, fem meter ned i et «basseng» fylt med kokende vann.

Mannen døde dessverre ikke med en gang, men skal ha blitt stående i bunnen og ropt etter hjelp. Brannmennene og ambulanse-arbeiderne kunne ikke klatre ned for å hjelpe ham på grunn av varmen.

Da Melinek fikk kroppen inn på obduksjonsbordet sitt, skriver hun ifølge NYPost at hun tenkte at han hadde blitt «kokt som en hummer». Alt av hud utenpå kroppen hans hadde forsvunnet, og de indre organene hans var kokt.

Melinek obduserte kroppen, og fant ut at han ikke hadde noen brukne bein eller hodeskader, som betyr at han var ved full bevissthet da han ble kokt i hjel.

- De verste marerittene jeg har hatt var etter at jeg undersøkte den mannen, skriver rettsmedisineren i boka ifølge NYPost.

Et annet spesielt dødsfall hun nevner i boka ifølge avisa var da en mann hoppet utenfor t-banen på Union Square. Det spesielle var at det var ingenting blod å se, hverken i t-bane-sporet eller på kroppen hans.

Forklaringen var at det enorme sjokket kroppen fikk, gjorde at beinmargen absorberte alt blodet.