PRIS: Meghan Twohey og Jodi Kantor vant prisen LA Press Clubs pris for innledende innvirkning for rapporten om Harvey Weinsteins seksuelle trakassering. Foto: NTB Scanpix
PRIS: Meghan Twohey og Jodi Kantor vant prisen LA Press Clubs pris for innledende innvirkning for rapporten om Harvey Weinsteins seksuelle trakassering. Foto: NTB ScanpixVis mer

New York Times-journalistene tar steget videre og skriver «Weinstein-bok»: - Vi er langt fra ferdige

De to damene har mer å fortelle.

(Dagbladet): New York Times-journalistene Jodi Kantor og Meghan Twohey som står bak avsløringene om Harvey Weinstein, skal nå skrive en bok om seksuell mishandling.

Journalistene har signert med Penguin Press, og skal i boka ta for seg skandalene om seksuell trakassering -og mishandling som har rystet landet de siste to månedene, skriver The New York Times.

Boka har foreløpig ingen utgivelsesdato.

Langt fra ferdige

«I dette øyeblikket hvor yrket deres blir angrepet, har Jodi Kantor og Meghan Twoheys undersøkende rapportering av seksuell trakassering bevist at disiplin, håndverk og etikk i journalistikken virkelig kan sette i gang sosiale endringer. Boka deres vil forstørre denne viktige samtalen og sette den i kontekst», sier Ann Godoff, president og sjefredaktør i Penguin Press i en uttalelse.

På Twitter skriver Jodi Kantor at hun og kollegaen skal gå enda dypere og at de er langt fra ferdige.

#metoo

Det er litt over to måneder siden Jodi Kantor og Meghan Twohey avslørte at den berømte Hollywood-produsenten Harvey Weinstein har sextrakassert en rekke kvinner over flere tiår. Rapporten førte til at Weinstein fikk sparken, mistet selskapet The Weinstein Company, og banet vei til at flere kvinner sto fram og fortalte om seksuell trakassering.

Det er i hovedsak underholdnings- og mediebransjen som har blitt mest omtalt. Kevin Spacey og Louis C.K. er blant dem som har blitt anklaget for seksuell trakassering av flere.

Millioner av kvinner over hele verden som har vært utsatt for seksuell trakassering eller overgrep, har også delt emneknaggen #meetoo i sosiale medier.