Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

«A house to die in»:

New York Times ville neppe skrive om planene om det bare dreide seg om en nabokrangel på Oslo Vest

At Kikkutkollen bevares som friområde må anses som et resultat av tungtveiende argumenter imot utbygging og privatisering av dette området.

«A HOUSE TO DIE IN»: Troikaen bak husprosjektet, Snøhetta-arkitekt Kjetil Trædal Thorsen, kunstner Bjarne Melgaard og utbygger Olav Selvaag. Foto: Anders Grønneberg
«A HOUSE TO DIE IN»: Troikaen bak husprosjektet, Snøhetta-arkitekt Kjetil Trædal Thorsen, kunstner Bjarne Melgaard og utbygger Olav Selvaag. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sigrid Hvidsten skriver i Dagbladet lørdag om at «A house to die in» ikke vil bli oppført på Kikkutkollen, fordi bystyret har kuppet prosessen etter å ha lyttet til et «hylekor» av naboer, som er redde for å få Bjarne Melgaard som nabo.

Til tross for at klikksultne kulturjournalister framstiller dette som en nabokrangel, er det ikke Bjarne Melgaard som person, eller Ekelybeboernes påståtte motstand mot ham som er sakens kjerne.

Vi har sagt at hvis bygget blir en realitet, vil vi ønske Melgaard velkommen som nabo. Argumentene våre har bare dreid seg om plasseringen av denne eneboligen. Å legge den på Kikkutkollen ville være svært uheldig for å bevare den viktige arven etter Munch på Ekely, og en liten ulykke for tusener av mennesker som har kollen som sitt eneste grønne friområde.

Dette er ikke et lokalt anliggende, men har nasjonal interesse. Når det har blitt arrangert møter om saken, har et mindretall av de oppmøtte vært naboer til kollen, og saken har fått støtte fra hele landet, og fra utlandet. New York Times ville neppe skrive en hel side om utbyggingsplanene om det bare dreide seg om en nabokrangel på Oslo Vest.

I motsetning til Hvidstens framstilling der krefter i byrådet har kuppet prosessen og avsluttet den altfor tidlig, er realiteten at Selvaag AS har jobbet for å få tillatelse til å bygge ut kollen siden tidlig 90-tall. Det Hvidsten ser på som en forhastet konklusjon fra aktører i byrådet, er faktisk resultatet av en prosess som har pågått i snart 25 år. At Kikkutkollen nå for framtida bevares som friområde må anses som et resultat av tungtveiende argumenter imot utbygging og privatisering av dette området.

Hele Norges coronakart