I VINDEN: Det kommer fram stadig flere opplysninger om journalistisk ukultur i nå nedlagte News of the World, eid av Rupert Murdoch. Foto: AP Photo/Louis Lanzano/Scanpix
I VINDEN: Det kommer fram stadig flere opplysninger om journalistisk ukultur i nå nedlagte News of the World, eid av Rupert Murdoch. Foto: AP Photo/Louis Lanzano/ScanpixVis mer

- News of the World hacket også datamaskiner

Britisk eks-offiser hevder eposten hans ble hacket med virus.

De siste månedene har Rupert Murdoch-eide News Corp. vært i søkelyset etter avsløringer av omfattende bruk av ufine journalistiske metoder.

Etter at det kom fram at journalister hadde hacket seg inn på telefonsvarerne til blant annet kjendiser, politikere og ofre for kriminelle handlinger, ble avisa News of the World nedlagt - og Murdoch måtte selv inn på teppet i en offentlig høring.

Nå viser det seg at hackeskandalen kan ha et større omfang enn bare telefonsvarerhackingen, melder Bloomberg.

I tillegg til gårsdagens avsløringer om at News of the World-topper lenge kjente til avlyttingsvirksomheten, er det også snakk om at journalister tok seg inn i datamaskinene til personer de ønsket mer opplysninger om.

Ny politigruppe Også andre metoder kan ha vært brukt, antyder Labour-politiker Tom Watson i komiteen for kultur, media og sport, som gransker hackeskandalen, ifølge Bloomberg.

- Jeg bekymrer meg over at dette vil lede oss til andre former for skjult overvåking, og tror at neste skandale vil dreie seg om hacking av datamaskiner. Vi kommer nok til å leve med dette i ukene og månedene som kommer, sier Watson.

Også politiet i London mener at dette kan være tilfelle, og har opprettet en tredje etterforskningsgruppe som skal konsentrere seg om nettopp datahacking. Operasjonen, som har kodenavnet «Tuleta», undersøker anklager som faller utenom de to andre gruppene som tar for seg telefonhacking og bestikkelser av politifolk.

- Brukte virus Tuleta-gruppen ble ifølge Bloomberg opprettet etter anklager om datainnbrudd mot News Group fra den britiske eks-etteretningsoffiseren Ian Hurst.

1. august gikk Hurst til sak mot det New York-baserte selskapet som blant annet gir ut The Sun (og nå nedlagte News of the World), der han ifølge sin advokat påstår at journalister hadde skaffet seg tilgang til hans epost-korrespondanse.

Ifølge Hurst ble hans datamaskin hacket i 2006 ved hjelp av et virus, plantet av en mann innleid av News of the Worlds Dublin-kontor. Hurst hadde i 2004-boka «Stakeknife: Britain's Secret Agents in Ireland» (under psuedonymet Martin Ingram) bidratt til å avsløre en tidligere IRA-offiser som informant.

Flere andre ofre for telefonhackingen påstår at også deres datamaskiner er blitt hacket, blant dem skuespillerinnen Sienna Miller. I en epost til Bloomberg velger News International å ikke kommentere noe som har med den påståtte datahackingen å gjøre.