News Of The World refses for telefonavlytting av kjendiser

Nå kan arbeidsmetodene til den britiske supertabloiden få juridiske konsekvenser.

PIKANT INFORMASJON OM PRIVATLIVET: Skuespilleren Gwyneth Paltron er ett av flere kjendisnavn som dukker opp i etterforskningen. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/Scanpix
PIKANT INFORMASJON OM PRIVATLIVET: Skuespilleren Gwyneth Paltron er ett av flere kjendisnavn som dukker opp i etterforskningen. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Lederne for skandale-avisa News of The World får kraftig kritikk fra det britiske parlamentet etter at det har kommet fram at avisa hacket mobiltelefoner, skaffet seg bankutskrifter og betalte kjendiser store beløp under bordet, skriver The Guardian.

I en rapport på 167 sider utarbeidet av en tverrpolitisk komité fordømmes avislederne for å ha sett i en annen retning mens tvilsomme metoder ble brukt for å skaffe avisa eksklusive avsløringer.

Refser politietNews Of The World eies av den omdiskuterte mediemongulen Rupert Murdoch, som selv hevder det var enkeltreportere som sto bak ulovlighetene, og at det ikke var kjent blant andre i avisa hva disse gjorde.

Rapporten mener det er usannsynlig at bare et fåtall personer kjente til praksisen, og refser politiet for at de ikke hadde etterforsket saken bredt etter at de i hovedsak hadde rettet fokuset på avisas hoffreporter Clive Goodman, som i 2007 ble fengslet etter å ha hacket seg inn i mobiltelefonene til ansatte på Slottet.

- Ugjerningene gikk rett i hjertet på den britiske infrastrukturen, der politi, kongelige og regjeringstopper ble hacket i stor skala, sier parlamentarikeren Tom Watson i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer