NHO og valget

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIN GJENNOMGANG av den politiske situasjonen forut for stortingsvalget i høst sett fra et næringslivssynspunkt, har falt Dagbladets lederskribent tungt for brystet. Jeg har ikke noe i mot kritikk, men hadde inntil jeg leste Dagbladets leder forventet at kritikken ville rettes mot hva jeg sier og gjør, og ikke være et sleivete forsøk på å gjengi mine synspunkter. Realiteten i saken er følgende: På NHOs generalforsamling 8. juni foretok jeg en gjennomgang av de politiske partienes posisjoner i spørsmål som er av betydning for norsk næringsliv; bl.a. den økonomiske politikken, skattepolitikk, energipolitikk, EU og WTO. Min vurdering er at regjeringspartiene har de sakene som gir grunnlag for fortsatt vekst og verdiskaping i norsk næringsliv, mens det på viktige områder er uavklarte spørsmål hos det «rødgrønne» alternativet. Samtidig ga jeg uttrykk for at det for å oppnå økt forutsigbarhet for næringslivet, er behov for tettere forbindelser på ikke-sosialistisk side, også fordi den politiske venstreside presenterer seg foran valget med en klar ambisjon om å regjere sammen. At det er mulig å få ting til med FrP innenfor ansvarlige rammer, er budsjettforliket i revidert et tydelig eksempel på: Her gjorde regjeringspartiene og FrP opp seg imellom uten at en eneste ekstra oljekrone ble brukt for å få forliket på plass.

JEG KONSTANTERER at Dagbladet, etter å ha tillagt meg synspunkter jeg aldri har gitt uttrykk for, mener jeg har hodet på en blokk, kombinert med en skadeskutt fot. For ytterligere å gjøre meg reaksjonær, gammelmodig og angstbitersk, antydes det jeg tror at valget i høst står mellom bolsjeviker og gode borgere. Jeg kan forsikre Dagbladets lederskribent at jeg ikke har angrepet SV «av gammel vane». Mitt anliggende har vært å peke på at SV har prioriteringer og oppfatninger NHO er uenig i. Det vil jeg fortsette med å gjøre. Jeg vil også fortsette med å samarbeide med SV der vi har felles standpunkter. For øvrig går moderniseringen av NHO videre med uforminsket styrke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer