KOMMENTARER

NHOs blikk for bølger

NHO viser Hollywood-takter. Torsdag inviteres vi til skrekkinngytende science fiction på årskonferansen, der superwoman Kristin Skogen Lund til slutt vil klare brasene, skriver Stein Aabø.

VELKOMMEN: NHO-sjef Kristin Skogen Lund ønsker statsminister Erna Solberg (t.v.) velkommen til NHOs årskonferanse i Operaen i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VELKOMMEN: NHO-sjef Kristin Skogen Lund ønsker statsminister Erna Solberg (t.v.) velkommen til NHOs årskonferanse i Operaen i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidet med årskonferansen kan nesten minne om arbeidet med et statsbudsjett. Den forberedes av NHOs toppledelse inklusive dens slagkraftige kommunikasjonsenhet. Planleggingen pågår nesten fra den forrige konferansen er avsluttet til den neste går av stabelen. Det tenkes i store bokstaver og store tall. Og det spares ikke på skillingen. Årskonferansen er NHOs enestående mulighet til å definere utfordringene, før arbeidet med neste års statsbudsjett er kommet i gang, før opposisjonen har samrådd seg etter juleferien og mens vi andre tviholder på sparepengene i frykt for enda lavere oljepris og uår.

Denne gang har NHO tatt utgangspunkt i Statistisk sentralbyrås framskrivninger av befolkningsveksten. Byråets høyeste alternativ viser at det kan være 7,1 millioner innbyggere i Norge i 2040. Og det er ikke mer enn 25 år til. I dag er det litt over fem millioner innbyggere i Norge. Da jeg gikk på skolen lærte jeg at det var tre millioner. Bare i 2011 var befolkningsveksten i Norge på størrelse med Drammen by - rundt 65000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer