Ni arrestert

De ni som er mistenkt for å ville kidnappe Victoria Beckham og hennes to små sønner, satt søndag kveld fremdeles i avhør. Det er uklart når de vil bli framstilt for fengsling.

LONDON (Dagbladet): Fem av de ni arresterte er nå siktet for tyveri av en antikk juvelbesatt turban. Turbanen ble stjålet fra auksjonshuset Sothebys og er verdt 60.000 pund. Tyvene skal fremstilles for varetektsfengsling i dag.

Problemet for politiet er å bevise at gjengen - sju menn og to kvinner, de fleste fra Romania og Albania - hadde konkrete planer om å kidnappe popstjernen og sønnene Brooklyn (3) og Romeo (to måneder). Flere politikilder sier nå også at de er usikre på om banden var i stand til å gjennomføre en kidnapping og kreve nærmere 60 millioner kroner i løsesum. Det skaper igjen usikkerhet omkring News of the Worlds rolle i saken: Det var denne avisa som tipset politiet etter at to av deres reportere hadde infiltrert gjengen.

Men Victoria Beckham er selv ikke i tvil:

- Det er klart at disse folkene mente alvor. Det har selvsagt skremt livet av meg, sa den forhenværende Spice Girls-stjernen i går.

Sjekker reporterne

Det er heller ingen tvil om at News of the World har hjulpet politiet i å oppklare kunsttyverier for flere millioner kroner som banden har stått bak. En av de to avisreporterne har en lang merittliste, og er flere ganger prisbelønt for sine avsløringer av kriminelle forhold.

- Vi er takknemlige overfor News of the World, som har hjulpet til med å gjenfinne flere verdifulle gjenstander og hindre andre mulige kriminelle handlinger, fastslår politiinspektør John Coles ved Scotland Yards spesialavdeling. Men andre politikilder sier også at de vil undersøke i hvilken grad avisreporterne deltok i planleggingen av den påståtte kidnappingen.

KIdnappingstruet før

Victorias mann, fotballstjernen David Beckham, sa i går at paret ville gjennomgå alle sikkerhetsrutinene med sikte på å få dem bedret.

- En far og ektemanns første bud er å sørge for at familien er trygg, sa han.

I går var flere sikkerhetseksperter i gang med å undersøke hele det elektroniske varslingsanlegget rundt parets luksushjem, populært kalt Beckingham Palace.

Det er ikke første gang de to megastjernene og deres barn er blitt truet av kidnappere. I januar 2000 avslørte politiet en plan om å kidnappe Victoria Beckham og sønnen Brooklyn. Den gang ble familien ført til et politisikret hus i 48 timer, men ingen ble arrestert fordi politiet manglet bevis.

HJEMME: David Beckham på vei inn til sin og Victoria Beckhams eiendom i Cheshire. Sikkerhetseksperter var i går i gang med å undersøke det elektroniske varslingsanlegget rundt parets luksushjem, etter at det ble avslørt planer om å kidnappe familien.