Ni av ti toppsjefer tror at Tidal er borte i løpet av to år

Amerikansk musikkbransje tror ikke strømmetjenesten vil overleve.

OVERLEVER, ELLER IKKE? Jay Z overtok Wimp, som fikk navnet Tidal. Men få i amerikansk musikkbransje tror at strømmetjenesten overlever.
Foto: Splash News / NTB Scanpix
OVERLEVER, ELLER IKKE? Jay Z overtok Wimp, som fikk navnet Tidal. Men få i amerikansk musikkbransje tror at strømmetjenesten overlever. Foto: Splash News / NTB ScanpixVis mer

Tidligere i år overtok musikkmogul Jay Z det norsk-svenske strømmeselskapet Wimp, og døpte det om til Tidal.

I mai fikk Wimp-kontoret i Oslo besøk av Beyonce og Jay Z.

Hovedkontoret er fortsatt i Oslo.

Slutt på Tidal? I en undersøkelse som musikkbransjebladet Billboard offentliggjør kommer det fram at et flertall av toppsjefene i amerikansk musikkbransje tror at Tidal er borte i løpet av et år.

- Vi har ingen kommentar, sier en talsperson i Tidal ved kontoret i Oslo overfor Dagbladet.

I Billboard-undersøkelsen svarer over 50 toppsjefer i den amerikanske musikkbransjen på ti spørsmål. Et av dem er «Hvor lengde tror du Tidal vil eksistere?»

Jay Z' prestisjeprosjekt 71 prosent svarer at de tror at strømmetjenesten vil være borte i løpet av et år. Det er overraskende stort tall. Tidal-satsingen blir sett på som et prestisjeprosjekt for Jay Z, som har fått en rekke av sine artistkolleger i øverste elitedivisjon til å stille opp for seg.

17 prosent av de spurte tror at Tidal er borte i løpet av to år, mens bare 12 prosent tror at  Tidal vil bestå.

Det vil si at 83 prosent, eller nesten ni av ti toppsjefer ikke har tro på Tidal. Av andre spørsmål toppfolkene i musikkbransjen svarer på, er hva slags musikk de misliker mest.

Rap, nei takk Svaret er rap og hip hop, som lederne misliker mest av alle sjangere. Deretter kommer EMD og pop på «hater»-lista. Det kan tyde på at toppledelsen består av godt voksne menn som ikke går helt i takt med befolkningen forøvrig.

På spørsmål om hvem som er drømmeartisten, svarer et flertall Taylor Swift, mens Lady Gaga og Adele kommer på 2. og 3. plass.

Ingen menn på tronen, altså.