Ni BAFTA-nominasjoner til Morten Tyldum-film

Og natt til mandag får vi det virkelige svaret på hvor sterkt nordmannen står i Oscar-racet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske regissørens bejublede Hollywood-film med Benedict Cumberbatch og Keira Knightley i hovedrollene, er nominert til hele ni BAFTA-priser. BAFTA er den britiske filmbransjens svar på Oscar.

«The Imitation Game», en britisk-amerikansk samproduksjon, er nominert i kategoriene for beste film, utmerkede britiske film, tilrettelagt manus, redigering, produksjonsdesign, kostymedesign og lyd.

Beste hovedrolle I tillegg er Cumberbatch nominert som beste hovedrolleinnehaver - hans første nominasjon noensinne til en film-BAFTA - og Knightley som beste kvinnelige birolleinnehaver.

Bare tre filmer har fått flere nominasjoner til prisutdelinga, som finner sted i London den 8. februar: «The Grand Budapest Hotel» har 11 nominasjoner, «Birdman» og «The Theory of Everything» har begge ti.

Tyldum har tidligere vært BAFTA-nominert i klassen for beste fremmedspråklige film da han for fire år siden var aktuell med Aksel Hennie-thrilleren «Hodejegerne».

Kan ta fem Golden Globe BAFTA-utdelinga, som finner sted bare to uker før Oscar-utdelinga, regnes som en god pekepinn på hvem som stikker av med det amerikanske filmakademiets ikoniske statuetter. Men allerede søndag kommer en annen viktig indikasjon.

Da er det nemlig utdeling av Golden Globe-prisene, som de utenlandske filmkorrespondentene i Hollywood står bak. Her er «The Imitation Game» nominert til fem priser.

Og søndag om to uker er det SAG Awards, som det amerikanske skuespillerforbundet står bak og regnes som nok et jærtegn på hvilken vei Oscar-stemmene går. Her har Tyldum-filmen tre nominasjoner.

Regissøren selv uttrykte overfor Dagbladet før jul at det var surrealistisk å ha laget en film som alle forventer blir nominert til hvertfall fire eller fem Oscar-priser.

Må gråte pent - Nå er spenninga er knyttet til om vi kanskje får sju-åtte. Hadde noen sagt det for et år siden hadde jeg syntes de var tullete, sa Tyldum da.

Han avviser at han har begynt å tenke på takketaler.

- Kona mi spøker med at jeg må øve på å se overrasket ut, og gråte pent i bildet. Men jeg velger å være nøktern oppe i det hele, jeg kommer meg liksom ikke forbi den norske skepsisen til det hele, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer