Ni julefilmer og én kalkun

Nå kommer det grønne julemonsteret

1. «It's a Wonderful Life» (USA/1947) En mann reddes fra selvmord på julaften av en engel, som så tar han med på en reise gjennom livet for å vise ham alle de gode gjerninger han har gjort.

2. «Tante Pose» (Norge/1940)

Hos sorenskriver Bals gleder alle seg til julefeiringen, men så kommer Tante Pose på besøk og gjør livet surt for familien og gjestene.

3. «Scrooge» (England/1951)

Det beste av et dusin filmer av Charles Dickens' bok om den kaldhjertete Ebenezer Scrooge som overmannes av juleånden på selveste kvelden og endelig ser lyset.

4. «Le Phre Noël est une ordure» (Frankrike/1982)

Fransk kultfilm om julekvelden, opplevd hos et firma som tilbyr telefontrøst til folk med problemer.

5. «Pluto's Christmas Tree» (USA/1952) Alle som har sett Plutos forsøk på å gjøre Mikke oppmerksom på to ekorn i juletreet, har fått seg et tegnefilmminne for livet.

6. «Miracle on 34th Street» (England/1947) Julenissen i et varehus klarer ikke å overbevise ei jente og mora hennes om at han er nissen, og går til retten. Tre Oscars.

7. «Reisen til julestjernen» (Norge/1976) Prinsesse Gulltopp lures av den onde greven til å gå ut i skogen og lete etter julestjernen.

8. «Holiday Inn» (USA/1942) Bing Crosby og Fred Astaire i romantisk komedie. De starter et feriehotell.

9. «Når nettene blir lange» (Norge/2000) Dogme-film om en skapdranker som leier ei hytte på fjellet og inviterer til juleferie.

10. «Santa Claus Conquers the Martians» (USA/1964) Ekte julekalkun: Nissen og to barn kidnappes av marsboere som trenger hjelp.