Niåringer i kjærlighetsdrama

Svenske Annika Thor har gitt nok et godt bidrag til barnebokhylla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Forelskelse er en heftig sak, også for niåringer. I «Rødt hjerte, blå sommerfugl» tar Annika Thor intensiteten og dramatikken i barns kjærlighetsopplevelse på alvor.

Historien om gutten Love og jenta Alva tar av på valentinsdagen, dagen da det er lov å prøve seg med ting utenom det vanlige. Uten helt å overskue konsekvensene blir Alva med venninnen Filippa på å legge kjærlighetserklæringer i sekkene til Danne og Love. Det utløser en serie av hendelser med tiltrekning og distansering. Kameratskapet mellom både gutter og jenter utfordres av den nye kjærestesituasjonen. En rival når det gjelder Loves oppmerksomhet er kaninen Hoppsann. Og hvordan skal det gå med kjæresteforholdet gjennom fem ukers sommeratskillelse?

Et tema i boka er den nokså vanlige nivåforskjellen det er mellom gutters og jenters interesse for det å være kjærester i denne alderen. Det gjør at både jenter og gutter har karakterer å identifisere seg med, selv om boka opplagt har størst appell til jentene. Annika Thor har et fast grep om den store dramaturgien og utvikler en nærmest perfekt spenningskurve. Samtidig er hun veldig god med de små ordene som trengs for å klare å få fram vanskelige følelser. Visst er boka søt, men samtidig så spennende at den ikke blir kjedelig søtladen. Det svinger inderlig av forholdet mellom Alva og Love, og det er sjelden å lese bøker som er så på innsida av nokså små barns kjærlighetsliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer