Nick Cannon anklages for rasisme med denne figuren

«Conor Smallnut» spiller på rasistiske stereotyper, mener kritikerne.

(Dagbladet): Nick Cannon er ikke bare programleder for «America's Got Talent» og ektemannen til Mariah Carey. Han er også en ganske morsom komiker.

33-åringens siste rollefigur, som han har spredd bilder og video av på Instagram siden søndag, har imidlertid ført til lynende kritikk i amerikanske medier.

«Connor Smallnut» er nemlig en ganske dum skatertype med lys stemme, misforstått gateslang og svært forsøksvis kul posering. Han har dessuten, i skarp kontrast til opphavsmannen, lys hud og rødt hår.

Og er skapt for å skape blest om Cannons nye plate, som har fått tittelen «White People Party Music».

Det er nok til at komikeren nå blir kalt rasist, uvitende og hyklersk i sosiale medier, skriver New York Daily News.

Bildene har fått tusenvis av kommentarer fra både kritikere og tilhengere, og på nettavisa Guardian Liberty News skriver en kommentator at «å forsterke stereotypier med dårlig skjulte henvisninger til kaukasiske menns kjønnsdeler er i beste fall infantilt».

«Dette landet har ikke kommet langt nok i sin behandling av forholdet mellom rasene til at dette er greit. En skremmende stor andel av amerikanerne har ikke peiling på historie og klarer ikke å se dette i den rette konteksten», skriver kommentatoren i det som utrolig nok ikke ser ut til å være ment som satire.

Selv tar komikeren kritikken med stor ro - eller, for å sitere «Connor Smallnut» ordrett: «Duuuude everybody Chil-lax!!!!».

Twitter har Nick Cannon blant annet svart med at han «ikke ante at det var så hardt å være hvit» og at han er «helt utslitt av å være så privilegert».

Han har dessuten postet et bilde av Robert Downey jr. sminket som en svart mann i filmen «Tropic Thunder», og kommentert: «Dette er en av mine største favoritter. Det er en stor forskjell på humor og hat».

FÅR PEPPER: Nick Cannon, slik vi kjenner ham til venstre og som figuren Connor Smallnut til høyre. Foto: STELLA PICTURES/NICK CANNONs INSTAGRAM
FÅR PEPPER: Nick Cannon, slik vi kjenner ham til venstre og som figuren Connor Smallnut til høyre. Foto: STELLA PICTURES/NICK CANNONs INSTAGRAM Vis mer