Anmeldelse: Nick Cave - «Skeleton Tree»

Nick Cave-album dynket i sorg og smerte

Første album etter sønnens tragiske død.

DOKUMENTAR: Nick Cave i dokumentarfilmen «One More Time With Feeling», som ble vist på over 650 kinoer i går - og bare i går. I dag kom albumet «Skeleton Tree» . Foto: Playground
DOKUMENTAR: Nick Cave i dokumentarfilmen «One More Time With Feeling», som ble vist på over 650 kinoer i går - og bare i går. I dag kom albumet «Skeleton Tree» . Foto: Playground Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Innspillingen av «Skeleton Tree» var godt i gang da Nick Cave (58) mistet sin 15 år gamle sønn Arthur i en fallulykke i LSD-rus ved Brighton i juli i fjor, men du kan føle smerten og sorgen fra start til slutt 40 minutter seinere.

Sær singel

Og når Cave åpner sitt 16. album med «Jesus Alone» og ordene «You fell from the sky /crash landed in a field», er det vanskelig å tenke seg at den ikke skulle handle om sønnen. Men det trenger ikke å være sånn, som med annen kunst kan den tolkes på flere måter.

Flere av tekstene kretser rundt døden.

«Jesus Alone» er egentlig for sær til å være en singel, men Cave har aldri brydd seg om det.

En sterk åpning er det uansett.

Dokumentarfilm

Selvfølgelig preger dødsfallet dette albumet, som ble lansert ved midnatt - etter at dokumentarfilmen «One More Time With Feeling» ble vist i mer enn 650 kinosaler over hele verden i går kveld. Og bare i går kveld.

Det er Caves måte å kommunisere på etter tragedien - for å slippe å snakke om både den og albumet til pressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer