Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nick Cave til Oslo

Inntar Oslo Spektrum med The Bad Seeds 25. mai neste år.

INTIMT: Nick Cave svarte på spørsmål fra salen og spilte både kjente og mindre kjente sanger i Oslo konserthus i mai i år. Tre magiske timer, konkluderte Dagbladets anmelder. Foto: Frank Karlsen
INTIMT: Nick Cave svarte på spørsmål fra salen og spilte både kjente og mindre kjente sanger i Oslo konserthus i mai i år. Tre magiske timer, konkluderte Dagbladets anmelder. Foto: Frank Karlsen Vis mer

25. mai neste år inntar Nick Cave and The Bad Seeds Oslo Spektrum. Det melder arrangør All Things Live i en pressemelding.

Promotør Mark Vaughan hos All Things Live er strålende fornøyd med bookingen.

- Norge er storfans av Nick Cave. Alle de siste konsertene hans her har solgt ut i løpet av minutter, og hans siste album, «Ghosteen», er et av de beste albumene fra året så langt. Denne turneen tar Cave med seg sitt mest omfattende sceneshow så langt, og alle i Norge burde glede seg! sier han til Dagbladet.

«Ghosteen» er bandets syttende studioalbum, og har mottatt strålende anmeldelser i utlandet, blant annet fra The Guardian, som ga albumet fem av fem stjerner.

Her i Norge var mottakelsen mer lunken. Dagbladets anmelder trillet en treer på terningen, og skrev:

- Det er vakkert, og Cave synger med en sjelden innlevelse og glød. Men - det er også uvanlig stillestående. Det skjer veldig lite i sangene, som ofte består av lange, dvelende instrumentalpartier i tillegg til Caves milde stemme - sånn litt i Sigur Ros-land. Det føles uforløst.

Albumet er spilt inn i USA og Tyskland.

Tok spørsmål fra publikum

Det er ikke lenge siden sist artisten var i hovedstaden. I mai i år spilte han i Oslo Konserthus. Da var Dagbladets anmelder langt mer positiv, trillet en sekser og omtalte konserten som «tre magiske timer».

Som en del av konserten tok også artisten imot spørsmål fra salen.

- Den delen av showet, eller skal vi heller si forestillingen, blir ikke bedre enn spørsmålene som kommer fra salen. Men uansett hvor godt eller dårlig spørsmålet er, klarer Cave å svare like sympatisk og hyggelig - enten det handler om sønnens tragiske død for fire år siden, eller om han tror på Gud, skrev Dagbladets anmelder.

Fra scenen fortalte Cave åpent om tapet av sønnen, som gikk bort etter en ulykke i England i 2015.

- Jeg endret meg fundamentalt. Jeg ble en annen person enn før.

Han fortalte at han fikk hundrevis av brev fra sørgende i samme situasjon, og gikk inn i livets «andre fase».

- Alle kommer dit en eller annen gang. Tap og savn vil komme, og det kan være noe vakkert fordi det kommer sammen med medfølelse og omtanke. Det er grunnen til at jeg er her i dag, sa Cave fra scenen.

Nick Cave and The Bad Seeds ble dannet i 1983, i kjølvannet av oppløsningen til Caves band The Birthday Party. Bandet albumdebuterte med «From Her To Eternity» i 1984, og er kjent for låter som «Mercy Seat», «Into My Arms», «Red Right Hand» og ikke minst duetten «Where the Wild Roses Grow» med artistkollega Kylie Minogue.

Billettene er i salg 25. oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media