Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nicki Minaj får kritikk. Slipper musikkvideo fra terroråstedet fire uker etter angrepet: - Uhyggelig

Nicki Minajs nye musikkvideo ble filmet på Westminster Bridge rett før terrorangrepet i London. 

RETT FØR: Nicki Minajs musikkvideo til låta «No Frauds» blir kritisert og hyllet. 
RETT FØR: Nicki Minajs musikkvideo til låta «No Frauds» blir kritisert og hyllet.  Vis mer

(Dagbladet): I videoen til rapperens nye låt «No Fraud», som hun har laget sammen med Drake og Lil Wayne, vises bilder av Londons landemerker Big Ben og Parlamentet.

Kledd med et perlebelagt hodeplagg rapper Nicki Minaj på Westminster Bridge. Artistene Drake og Lil Wayne dukker også opp i videoen.

Nå får Minaj kritikk for å slippe videoen med bilder som ble filmet på Westminster Bridge rett før terrorangrepet mot London i slutten av mars, melder engelske Eagle Radio og BBC.

London-terror

Det var 22. mars i år at terror-alarmen gikk i London.

Terroristen Khalid Masood kjørte ned en rekke fotgjengere på Westminster Bridge før han krasjet i et gjerde ved Parlamentet. I alt døde seks personer, og over 40 mennesker ble skadd. En politimann som forsøkte å stoppe Masood da han prøvde å komme seg inn i Parlamentsbygningen, ble knivstukket og døde seinere av skadene.

Etter angrepet skal Minaj ha twitret:

«May God protect everyone in London. Hate hearing this sad news. Sending my condolences to the victims' families.»

- Ufølsomt

Ken Marsh, fra The Met Police Federation, sier til The Sun at han synes det er trist at Minaj har sluppet musikkvideoen som er filmet på området der de mistet sin kollega på en så tragisk og ondskapsfull måte. Politimannen Keith Palmer ble drept av knivstikkene han fikk av Masood under terrorangrepet.

- Dette vil ha en skadelig effekt for mine kolleger og hans familie som fortsatt sørger over tapet av en helt, sier han.

Også Torys parlamentsmedlem Bob Stewart er negativ til musikkvideoen. Ifølge The Sun beskriver han slippet av videoen som uhyggelig.

- Den er ufølsom og burde trekkes tilbake, sier han til avisa.

Et annet parlamentsmedlem gir imidlertid sin støtte til Minaj. Ifølge Huffington Post skriver parlamentsmedlem David Davies på Twitter at han aldri har hørt om Nicki Minaj, men at han er positiv til at Westminster Bridge blir assosiert med sang og dans framfor terror.

Ifølge The Sun skal videoen ha blitt sett over seks millioner ganger de første 24 timene etter slippet på onsdag.

Filmet på åstedet

Bare 24 timer tidligere hadde hun vært på stedet og gjort filmopptak til sin nyeste musikkvideo, ifølge Huffington Post.

Twitterbrukere stiller nå spørsmål til hvorfor bildene fra Westminster Bridge ikke er blitt fjernet fra videoen. Samtidig hyller fansen låta og Minaj.

Det er tidligere blitt kjent at Nicki Minaj valgte å droppe enkelte scener, der hun simulerte sex, som ble spilt inn på Westminster Bridge.

Dette fordi hun ikke ønsket å støte noen, skrev allhiphop.com.

Ifølge The Sun skal også bruken av ordet «murder» i låta, som er en referanse til produsent Murda Beatz, blitt redigert ut av musikkvideoen til «No Frauds».

BROJENTA: I perler og paljetter går Nicki Minaj løs på rivalen Remy Ma.  Foto: Hentet fra videoen til «No frauds»
BROJENTA: I perler og paljetter går Nicki Minaj løs på rivalen Remy Ma.  Foto: Hentet fra videoen til «No frauds» Vis mer