Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Amanuel Kidane skiller lag med Nico & Vinz

Nico & Vinz bryter med manager

Manager Amanuel Kidane har vært delaktig i Nico & Vinz-eventyret fra starten. Nå skiller han lag med stjerneduoen.   

SLUTT:Nico & Vinz avslutter samarbeidet med manager og barndomsvenn Amanuel Kidane etter rundt syv år med profesjonelt samarbeid. FOTO: Dagbladet 
SLUTT:Nico & Vinz avslutter samarbeidet med manager og barndomsvenn Amanuel Kidane etter rundt syv år med profesjonelt samarbeid. FOTO: Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kidane har vært med Nicolai Sereba og Vincent Dery fra starten i 2009. Duoen fikk sitt gjennombrudd i 2011 da de vant Emergenza-festivalen i Tyskland, som er den største festivalen for usignerte grupper.

Det internasjonale gjennombruddet kom i 2014 da gruppen skiftet navn fra Envy til Nico & Vinz og fikk platekontrakt med Warner Bros US. Singelen «Am I wrong» ble den største norske singelsuksessen siden A-has «Take on me» ifølge Store norske leksikon.

- En fantastisk reise

- Alle ting kommer til ende og jeg og Nico & Vinz har skilt våre veier. Det har vært en utrolig fantastisk reise hvor vi alle har sett, lært og opplevd de villeste tingene vi kunne drømt om, skriver Kidane på sin Facebook-profil i dag.

I 2014 toppet gutta hitlistene i 40 land med låta «Am I wrong». De var heller ikke langt unna å kapre topplassen på selveste Billboard Hot 100.

-Skilles som venner

På deres Instagram-profil har vi kunnet se dem opptre og samarbeide med store stjerner som Taylor Swift, Usher, Pharell og Bruno Mars. I tillegg har de blitt hyllet i flere store amerikanske talkshows, lagt ut på egen USA-turné og ikke minst opptrådt for Michelle og Barack Obama.

På Facebook skriver Kidane at uenigheter ikke er årsak til bruddet.

- Vi skilles som venner og bruddet er ikke noe drastisk, kun profesjonelt. Jeg har jobbet med dette prosjektet 24/7. Det føles deilig å ha litt frihet og gjøre andre ting samtidig som jeg jobber med å bygge opp selskapet mitt, skriver han.

Kidane driver selskapet GR: OW Record AS, som blant annet har Kim Cesarion, Amanda Delara og Arshad Maimouni i stallen.

Dagbladet har ikke lykkes i å få kontakt med Amanuel Kidane eller Nico & Vinz.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!