<strong>VELDIG MORO:</strong>  Nico &amp; Vinz, tidligere kalt Envy, dro til USA for å bli hørt og spilt, og det har de jammen klart. Her fra Øyafestivalen i Oslo. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
VELDIG MORO: Nico & Vinz, tidligere kalt Envy, dro til USA for å bli hørt og spilt, og det har de jammen klart. Her fra Øyafestivalen i Oslo. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

Nico & Vinz er inne på topp 10 på den amerikanske iTuneslista

Tok et byks på lista. Denne lista også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Am I wrong »is No.9 on the iTunes overall singles chart! Feeling blessed. Thank you all!

Twittermeldingen som er lagt ut viser at Nico & Vinz, tidligere Envy, opplever USA-eventyret og er inne på Topp 10 på iTunesliste i USA.

«Am I wrong» ligger en plassering foran selveste Justin Timberlake med «Not a bad thing» mens Coldplay ligger på fjerde plass og William Pharrell på tredje med den globale landeplagen «Happy».

På toppen av iTuneslista ligger Ariana Grande med «Problem». ITuneslista er ikke like prestisjefull som Billboard, men den kan være en god indikator på ytterligere klatring.  

Et byks på Billboard Natt til 1. mai ble det klart at den norske duoen Nico & Vinz' hit «Am I Wrong» klatret 37 plasser på Billboard Hot 100 i USA, fra en 91. plass til en 54. plass.

Det kom fram at Nico & Vinz var ukas nest beste klatrere - bare slått av Katy Perry.

Hun klatrer nemlig hele 46 plasser, fra en 83. plass til en 37. plass, med låta «Birthday».

Verdens viktigste hitliste Super-hiten debuterte i slutten av april på den amerikanske hitlista Billboard Hot 100. Da var den på 91. plass på verdens viktigste hitliste.

Billboard Hot 100 er USA viktigste hitliste, og sammenfatter hver uke antall streaminger, nedlastninger, radiospillinger og videoavspillinger for å finne ut hvilken låt som er mest populær i USA akkurat nå.

Først hit i Norge
«Am I wrong» har solgt til platina 14 ganger her til lands. Også i andre land, som det store musikkmarkedet Tyskland, har de blitt tatt vel i mot. Der smalt de inn på en tredjeplass.

Av norske artister er det bare a-ha og deres «Take on Me» som har klart å kapre den gjeveste Billboard-plassen. Det skjedde i 1985.

Men det ikke lenge siden Ylvis klarte å klatre seg opp til en 6. plass på den samme lista.

M2M, Madcon, Stage Dolls og produsentene i Stargate er blant de andre nordmennene som har vært innom Billboard Hot 100.

<strong>OPPTRÅDTE:</strong> Nico &amp; Vinz åpnet showet på P3 Gull. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet
OPPTRÅDTE: Nico & Vinz åpnet showet på P3 Gull. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer