KAN JUBLE FOR FJERDEPLASS: Nico & Vinz nådde i kveld en fjerdeplass på den amerikanske Billboard-lista. Dermed slår de også Ylvis sin plassering med «The Fox» i 2013. Foto: NTB Scanpix
KAN JUBLE FOR FJERDEPLASS: Nico & Vinz nådde i kveld en fjerdeplass på den amerikanske Billboard-lista. Dermed slår de også Ylvis sin plassering med «The Fox» i 2013. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nico & Vinz har nådd fjerdeplass på Billboard-lista

Med låta «Am I Wrong».

(Dagbladet): I kveld kan Billboard melde at Nico & Vinz ligger på en 4. plass på USAs offisielle hitliste, med låta «Am I Wrong».

Dermed passerer den norske duoen også Ylvis sin «The Fox» som nådde en sjetteplass i 2013.

Gutta har klatret flere ganger i løpet av de siste to månedene, men etter å ha opptrådt foran flere millioner tv-seere hos den amerikanske talkshowstjerna Jimmy Kimmel, ser det igjen ut til at Nico & Vinz er nærmere førsteplassen enn noensinne.

Warner Musics norske kontor har tidligere sagt til Dagbladet at låten er spådd å nå sitt mest populære på amerikansk radio nå i slutten av juni.

Silje Larsen Borgan er artist- og repertoaransvarlig i duoens norske plateselskap Warner Music. Hun mottok kveldens nyhet svært godt.

- Jeg hylte litt, ble rørt og tekstet ivrig med kollegaene mine i Warner. Dette er så gøy!, sier Borgan til Dagbladet.

- Hva betyr fjerdeplassen for Nico & Vinz?

- Det er enormt stort! De er enda nærmere målet sitt - og de viser fremdeles at ingen mål er for drøye, uansett. Musikk er et språk hele verden forstår - og N&V har truffet blink med sin hit. Det er fantastisk hvor mye som har skjedd siden vi slapp låta i norden i april i fjor.

«Am I Wrong» har til nå solgt nesten 900 000 eksemplarer i USA, blitt streamet nesten 80 millioner ganger og hanket inn 21 millioner visninger på YouTube. I tillegg er det en av de mest populære låtene på radio. Borgan utelukker ikke at låta kan klatre enda høyere. 

- Konkurransen er hard i toppen, men jeg håper og tror de kan klatre litt til, sier hun.