Nico & Vinz med historisk listetopp i England

Gjør noe bare a-ha har gjort før dem.

SUKSESS: Duoen Nico & Vinz har hatt en eventyrlig sommer, og gjort suksess langt utenfor egne landegrenser. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet
SUKSESS: Duoen Nico & Vinz har hatt en eventyrlig sommer, og gjort suksess langt utenfor egne landegrenser. Foto: Tommy Arnesen /DagbladetVis mer

(Dagbladet): Den norske musikkduoen Nico & Vinz gjør stor suksess i USA om dagen. 

Men det er ikke bare der de norske gutta tar hitlistene med storm. Søndag kveld gikk nemlig låta deres «Am I Wrong» inn på førsteplass på den offisielle Top 100-lista i Storbritannia.

Det er første gang ei norsk gruppe eller artist er nummer én på singellista siden a-ha med «The Sun Always Shines on TV» i 1986. 

Norske artister på lista Sammen med a-ha er det tidligere bare Titanic - rockebandet som hadde hiten «Sultana» i 1971 - Lene Marlin og Madcon fra Norge som har nådd topp 10 på denne lista. A-ha gjorde det riktignok ni ganger.

Plasseringen kommer muligens ikke overraskende på. Da monsterhiten omsider ble tilgjengelig for nedlasting i Storbritannia tidligere denne måneden, debuterer den like så godt på førsteplass på Itunes-lista.

«Am I Wrong» også vært blant de mest nedlastede låtene på Apples nettbutikk iTunes i minst 65 land verden over.

Fjerdeplass på Billboard For få dager siden ble det også klart at Nico & Vinz fortsatt beholder fjerdeplassen på den gjeve «Billboard Hot 100»-lista.

Der har de ligget på en relativt stabil plassering de siste ukene. 

Duoen beviser dermen nok en gang at de fortjener en stor plass musikkbransjen, ikke bare i Norge og USA, men også England som har verdens fjerde største musikkmarked bak USA, Japan og Tyskland.

Foruten å herje på store, internasjonale hitlister har duoen blant annet fått vise seg fram på to store amerikanske TV-show, «Good Morning America» og «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon», og nådd ut til millioner av seere.