Nico & Vinz rett til topps i Storbritannia

Oslo-duoen debuterer på førsteplass på iTunes-lista.

NY FJÆR I SIXPENCEN: Nico & Vinz går rett til topps på iTunes-lista i Storbritannia. Her fra Spellemansprisen tidligere i år. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NY FJÆR I SIXPENCEN: Nico & Vinz går rett til topps på iTunes-lista i Storbritannia. Her fra Spellemansprisen tidligere i år. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Den har hovret i det øvre skiktet på Billboards prestisjetunge Hot 100-liste i USA i månedsvis, toppet Billboard Pop Songs-lista, Adult Pop-lista og flere andre amerikanske rangeringer av hvilke låter som når ut til flest folk.

Og den har vært blant de mest nedlastede låtene på Apples nettbutikk iTunes i minst 65 land verden over.

Nå er norske Nico & Vinz monsterhit «Am I Wrong» omsider også tilgjengelig for nedlasting i Storbritannia, og der debuterer den like godt på førsteplass, skriver VG.

Det kan borge for en meget sterk plassering på den offisielle UK Top 40-lista når den oppdateres til helga. Tidligere er det bare Titanic - rockebandet som hadde hiten «Sultana» i 1971 - A-ha, Lene Marlin og Madcon som kommer fra Norge og har nådd topp 10 på denne lista. A-ha har riktignok gjort det ni ganger.

Plasseringa kommer på tampen av en eventyrlig sommer for rapduoen, som inntil i fjor var kjent under navnet Envy. De har blant annet fått vise seg fram på to store amerikanske tv-show, «Good Morning America» og «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon», og nådd ut til millioner av seere.