Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Nico & Vinz suser inn på USAs gjeveste hitliste

Inn på Billboard Hot 100.

(Dagbladet): Den norske duoen Nico & Vinz debuterte i dag med låta «Am I Wrong» på den amerikanske Billboard-singellista Hot 100.

Like etter at det ble klart at de ligger på en 21. plass på den amerikanske Itunes-lista, snek altså låta seg også inn på en 91. plass på verdens gjeveste hitliste.

Billboard Hot 100 sammenfatter hver uke antall streaminger og nedlastninger for å finne ut hvilken låt som er mest populær i USA akkurat nå.

I tillegg er «Am I Wrong» den låta som flest amerikanske radiostasjoner har listet i sin første uke hittil i år.

Nyheten om Nico & Vinz' USA-suksess kommer samme dag som en rapport bestilt av Kulturdepartementet og Kulturrådet avslører at norsk musikkbransje eksporterte for 247 millioner kroner i 2012 - noe som er hele 746 millioner kroner mindre enn det våre svenske naboer klarte samme år. Danmark eksporterte på sin side for 265 millioner kroner.

I Norge har «Am I Wrong» for lengst blitt en hit og har solgt til platina 14 ganger. Også i andre land, som det store musikkmarkedet Tyskland, har de blitt tatt vel i mot. Der smalt de inn på en tredjeplass.

Duoen har nå flyttet sammen med sin manager Amanuel Kidane til Los Angeles for å virkelig satse i verdens viktigste musikkmarked.

Av norske artister er det bare A-ha og deres «Take on Me» som har klart å kapre den gjeveste Billboard-plassen. Det skjedde i 1985.

Det er imidlertid ikke lenge siden Ylvis klarte å klatre seg opp til en 6. plass på den samme lista.

Også M2M, Madcon, Stage Dolls og produsentene i Stargate har vært innom Billboard Hot 100.