Nico & Vinz tok 400 000 kroner for Rema 1000-jobb

Oppmøtet på Reitan-festen var svært lukrativ for popduoen.

(Dagbladet): Den eneste konserten Nico & Vinz har gjort i Norge i sommer er en mye omtalt opptreden for ansattfesten til Rema 1000.

Den 8. juni spilte duoen foran 8500 ansatte i butikkjeden, og selv om duoen hadde et uheldig møte med pyroteknikken under konserten, har nok opptredenen fremdeles smakt mer enn den har kostet. 

Ifølge Dagens Næringsliv måtte nemlig kjeden ut med 400.000 for å booke den populære duoen.

Egenandel på 2000 kroner
Opptredenen deres varte i 30-40 minutter og inkluderte rundt åtte sanger, ifølge avisen. Konserten var booket for å markere at Rema 1000 hadde gått forbi konkurrenten Coop, og deltagelse på arrangementet krevde en egenandel på 2000 kroner.

I tillegg til Nico & Vinz fikk de oppleve konserter med Morten Abel, Lars Lillo Stenberg, Maria Mena, Karpe Diem, D.D.E. og Kurt Nilsen. I

Ifølge Dagens Næringsliv ble avtalen inngått i fjor høst. Det var før det internasjonale gjennombruddet til duoen, som kom i april.

Sank til femte plass
Gruppas manager, Amanuel Kidane, sier til DN at han ikke vil kommentere beløpet, men at Nico & Vinz ikke opptrådte på firmafesten av økonomiske årsaker, men fordi de hadde inngått en avtale lang tid i forveien. Rema 1000 har ikke hatt lyst til å si noe om saken til avisa. 

Singelen til Nico & Vinz, «Am I Wrong», er fremdeles helt i toppsjiktet av låter i USA, selv om drømmene om å stige høyere enn den meget sterke fjerdenoteringen på Billboardlistene fikk en foreløpig stopp denne uken, da låta sank til femte plass

Det skjedde trass i en bejublet opptreden på «The Tonight Show starring Jimmy Fallon».  

VOKSER: Den lukrative Rema 1000-jobben ble avtalt før duoen slo igjennom i USA. Foto: Scanpix
VOKSER: Den lukrative Rema 1000-jobben ble avtalt før duoen slo igjennom i USA. Foto: Scanpix Vis mer