Nico & Vinz troner fortsatt øverst i Storbritannia

Ble historiske forrige uke.

(Dagbladet): Forrige søndag skrev Dagbladet om den norske duoen Nico & Vinz som gikk inn på førsteplass på den offisielle Top 100-lista i Storbritannia med låten «Am I Wrong».

Bandet, som gjør det svært bra også i USA i disse dager, ble dermed historiske. Det er nemlig første gang ei norsk gruppe eller artist er nummer én på singellista siden a-ha med «The Sun Always Shines on TV» i 1986.

- Tusen takk! I dag var det tid for oppdatering av lista. Den viser at Nico og Vinz blir liggende på førsteplass.

På Twitter skriver Official Charts «Gratulerer til Nico & Vinz for deres andre uke som nummer en i UK med Am I Wrong».

På nettsida gratuleres også nordmennene med bragden som forrige gang ble klart av a-ha for nesten 30 år siden.

- UK! Tusen takk for at dere holder oss på toppen av lista i nok ei uke! Vi sees snart. Let's gooo! skriver Nico og Vinz på sin Twitter-konto etter at den nye topplasseringen ble offentliggjort.

Talkshow Bandet har i mange uker ligget på Billboard Hot 100 i USA, som regnes som en av verdens viktigste singellister. I tillegg er - kanskje ikke overraskende - «Am I Wrong» en av de mest nedlastede låtene på Apples nettbutikk iTunes i minst 65 land verden over.

Topplasseringene har også ført til at bandet er blitt invitert til talkshow-giganter som Jimmy Fallon og Jimmy Kimmel.

FORTSATT PÅ TOPP:  I forrige uke ble den norske duoen Nico & vinz historiske i Storbritannia med sin førsteplass på singellista. Plassen innehar de også denne uka.
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
FORTSATT PÅ TOPP: I forrige uke ble den norske duoen Nico & vinz historiske i Storbritannia med sin førsteplass på singellista. Plassen innehar de også denne uka. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne uka slapp duoen en smakebit fra sitt nyeste album, som de har valgt å kalle «Black Star Elephant».

«Med det illustrerte coveret, ville vi fortsette å spille på siluette-konseptet fra «Am I Wrong» singel-coveret, i tillegg til å bringe «the Black Star Elephant» ut i live», skrev de i en pressemelding og fortsatte:

«Vinz' foreldre er fra Ghana, og folk fra Ghana kaller seg «the Black Stars». Nicos mor er fra Norge, mens faren er fra Elfenbenskysten, og folk fra Elfenbenskysten kaller seg ofte «the Elephants». Derfor - «Black Star Elephant». Vi er veldig spente på musikken, og klarer nesten ikke vente med at dere skal få høre den!», skriver Nico & Vinz i en pressemelding hvor de har lagt ved albumcoveret.»