Nico og Vinz klatrer videre på Billboard-lista

Samme suksess som Ylvis.

KLATRER OPP: Nico og Vinz og deres «Am I Wrong» plasseres på Billboard-listas sjetteplass denne uka, får Dagbladet bekreftet. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet
KLATRER OPP: Nico og Vinz og deres «Am I Wrong» plasseres på Billboard-listas sjetteplass denne uka, får Dagbladet bekreftet. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå er det bare a-ha som har fått en høyere plassering på Billboard-lista enn det Nico og Vinz har i skrivende stund.

Billboard-redaktør Gary Trust bekrefter overfor Dagbladet at den norske duoen og låta «Am I Wrong» har klatret opp ytterligere to plasser på lista, fra forrige ukes åttendeplass til nå å ha sjetteplassen.

- Alt er mulig Da Ylvis fikk internasjonal anerkjennelse for sin «The Fox», var sjetteplassen den høyeste Billboard-plasseringen de fikk.

- De siste fem årene har vi planlagt hvordan vi skal klare å nå mennesker, også utenfor Norges landegrenser. Og nå er Lambertseter og Holmlia på Billboard. Alt er mulig, sier Nicolay «Nico» Sereba til 730.no.

- Det føles utrolig godt, men det blir nok lettere for oss å skjønne hvor stort dette er når vi får det litt på avstand. Akkurat nå er det mye nytt som skjer, samtidig som vi er veldig fokuserte på å lage den beste musikken vi kan lage, legger Vincent «Vinz» Dery til.

a-ha på topp Til tross for at få har vært så nær toppen som det Oslo-duoen er nå, har flere nordmenn fått en plassering på Billboard-lista. Blant andre Maria Mena, M2M og Madcon.

Ingen kan imidlertid måle seg med a-ha, foreløpig.

a-ha inntok nemlig førsteplass på Billboard-lista med «Take On Me» i 1985. Året etter nådde «The Sun Always Shines on TV» 20. plass, og i 1987 fikk «Cry Wolf» 50. plass som beste plassering.

Billbord regnes som verdens viktigste musikkliste.

- Vi vet jo ikke hvor det ender, men det er førsteplassen vi jobber for og håper på, har deres manager Amanuel Kidane, uttalt tidligere til Dagbladet.

Mest søkt Til tross for den udiskutable suksessen, er det ikke alle som vet hvem som står bak hitlåta «Am I Wrong».

Mandag ble «Am I Wrong» nemlig den mest søkte låta på Shazam - en verdensledende smarttelefon-app man bruker til å identifisere låter med, dersom man ikke har helt kontroll på hvilken artist som synger den, eller tittelen.

Det betyr altså at det er mange rundt om i verden som liker «Am I Wrong» så godt når de hører den for første gang, at de søker den opp for å få vite hvem som står bak.

Nico og Vinz har også hatt tredjeplassen på den amerikanske Itunes-lista, men ligger nå på en sjetteplass, også der.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer