Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nicole inn i rampelyset

Etter ti år i skyggen av ektemannen Tom Cruise opplever endelig Nicole Kidman egen suksess. Men hun er stadig like forelsket i verdens mest ettertraktede filmhelt.

Jeg skjønte ikke helt konsekvensene av å være gift med en superstjerne. Jeg visste selvfølgelig at han var berømt, men ikke at folk var så enormt interessert i alt han gjorde. De første fire årene av vårt ekteskap ble min personlighet alltid definert i forhold til hans personlighet, sier Nicole Kidman.

NESTE HELG ER Kidman aktuell på norske kinoer i komedien «Magiens makt», hvor hun spiller mot Sandra Bullock. Kidmans navn er sidestilt med Bullocks. Det betyr at hun blir regnet som et stort og innbringende navn i filmbransjen. Slik har det ikke alltid vært.

Australske Kidman var godt på vei til å bygge seg opp en karriere i Hollywood. Skuespilleren var kritikeryndling med massevis av erfaring (hun debuterte fjorten år gammel) og ble spådd en lysende karriere. Så ble hun forelsket.

Først i vinter opplevde hun å komme inn i varmen igjen. Det skjedde med forestillingen «The Blue Room» på det lille teatret Donmare Warehouse i London. Til en lønn på 250 pund i uka sto Nicole på scenen kveld etter kveld. Men lønnen til tross, det betalte seg. En kritiker omtalte hennes innsats som rent teatralsk viagra. Suksessen ble gjentatt på Broadway, og i dag nevnes ikke lenger Nicole Kidman bare i forbindelse med ektemannen Tom Cruise. Men når hun blir intervjuet, har hun ingen vanskeligheter med å snakke om sitt ekteskap.

- DET VAR BICEPSENE hans som gjorde utslaget. Vi spilte sammen i «Days of Thunder», og jeg falt for ham øyeblikkelig. Jeg husker vårt første stevnemøte. Vi gikk på kino sammen, og han hadde på seg t-skjorte. Jeg kikket på armene hans og klarte ikke å konsentrere meg det minste om filmen, sier hun. Det er ti år siden, og for henholdsvis seks og fire år siden ble Isabella og Connor adoptert.

«Hjem» for familien Kidman/Cruise kan bety både Los Angeles og Sydney. Eller London, som var familiens hjem de to siste åra. Grunnen er at paret spilte i Stanley Kubricks «Eyes Wide Shut», en film som antakeligvis har verdensrekord hva forsinkelser i innspillingstid angår. De forsøkte å leve så normalt som mulig i London, men ble til stadighet plaget av nærgående presse som syntes å interessere seg for hver minste detalj av deres liv.

- Det er vanvittig. Hvem bryr seg om jeg liker å ta en drink, eller et glass rødvin? Jeg har dyr smak og liker å røyke sigarer. Dessuten elsker jeg boksing, selv om det er en brutal sport. Men at noen reportere er opptatt av høydeforskjellen mellom oss, mens det hele tida pågår store kriser over hele verden, er latterlig, sier Nicole og legger til at hun ikke lenger gidder å bry seg med den slags.

Men ekteparet Kidman/Cruise godtar ikke lenger ondsinnede rykter som de mener skader deres omdømme. Nylig vant de en sak mot London-avisa The Express som påsto at ekteskapspakten var inngått utelukkende for å skjule deres homoseksualitet. I artikkelen het det at paret ble presset av scientologikirken til å foreta dekkoperasjonen. I retten måtte avisas advokat innrømme at alle påstander var fullstendig uriktige.

- Vi hadde vendt det andre kinnet til så mange ganger og forsøkt å heve oss over slike rykter i så mange år, at vi til slutt måtte si stopp. Og vi kommer til å gå rettens vei i framtida også. Vi har råd til det, sier Nicole.

SLADREPRESSEN HAR også stadig rapportert om krangler mellom ekteparet. Stemmer heller ikke det, da?

- Selvfølgelig krangler vi. I min familie skrek vi mye til hverandre, og det synes jeg var bra. Ting ble kastet, og folk gikk helt av hengslene, men en time seinere lo vi av det hele. Tom og jeg har også et komplisert forhold, men jeg er glad for det. Hvis ikke, ville jeg fort begynt å kjede meg. Når du har barn kan det fort oppstå heftige diskusjoner om hvordan de skal oppdras. Ikke så rart, det er jo bokstavelig talt andre menneskers liv en driver og styrer med. Én ting jeg har lært, er at en må ha evnen til å inngå kompromisser. Det gjelder for alle forhold, sier Nicole.

Når det gjelder barneoppdragelse forteller Nicole at både hun og ektemannen tror at barn har det best når det blir trukket opp tydelige grenser for dem.

Verken Isabella eller Connor har sett noen av filmene til foreldrene. De får ikke en gang lov til å se på TV. Hvis de skal se video, er utvalget begrenset til det mor og far kaller undervisningsprogrammer. Men begge barna vet at foreldrene er skuespillere. Ifølge Cruise er de nærmest oppvokst i filmstudioer. Men hvor lenge tror Nicole familielykken vil vare, når en vet at det står beundrere klar til å steppe inn når som helst?

- JEG TROR IKKE MONOGAMI er en naturlig måte for mennesker å leve på. Men det har gått ti år, og jeg er for lengst kommet over sjuårskløen. Når du blir elsket for dine feil, har du grunn til å føle deg trygg. Jeg har mange feil og kan være vanskelig å leve sammen med, men han elsker meg likevel, sier Nicole og legger til:

- Du skjønner, Tom og jeg har en pakt. Vi skal alltid være sammen. Det lovet vi hverandre da vi adopterte Isabella, sier Kidman.

Én ting jeg har lært, er at en må ha evnen til å inngå kompromisser. Det gjelder for alle forhold, sier Nicole Kidman.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media