Stjernekamp

Nicoline Berg Kaasin: -Jeg tenker hele tida at det er en røff bransje

Var Margaret Bergers kordame. Nå kan hun vinne Norges mest sette sangkonkurranse. 

TOPP TRE: Lørdag er Nicoline Berg Kaasin i semifinalen sammen med Håvard Bakke og Knut Anders Sørum. FOTO: Marius Gulliksrud / Stella. 
TOPP TRE: Lørdag er Nicoline Berg Kaasin i semifinalen sammen med Håvard Bakke og Knut Anders Sørum. FOTO: Marius Gulliksrud / Stella. Vis mer

(Dagbladet): Da hun tro opp på scenen under første program av «Stjernekamp» på NRK var hun ukjent for mange, men markerte seg raskt som en sterk deltaker. Nå står hun igjen som topp tre i den populære sangkonkurransen.

Kan vinne

Fram til nå har hun ikke turt å tenke på finalen i det hele tatt, men nå innrømmer hun at hun har begynt å tenke på at hun faktisk kan vinne.

- Men hver gang jeg tenker det, minner jeg meg selv om at jeg må fokusere på denne uken først, sier Berg Kaasin til Dagbladet.

- Men når jeg legger meg hender det at jeg tenker på de sangene jeg skal synge i finalen, og synger gjennom dem inni meg, legger hun til.

Utrolig takknemlig

Nicoline har jobbet som artist siden hun var 19 og levd av det siden hun var 21 år. 27-åringen har i hovedsak gjort eventjobber, blant annet for næringslivet, med dj-er eller festband. Hun har også vært korist, blant annet for Margaret Berger under finalen i Melodi Grand Prix i 2013. I fjor kom hun også til finalen i «The Voice».

KORDAME: Nicoline Berg Kaasin var én av Margaret Bergers tre kordamer under Eurovision-konkurransen i 2013. Foto: Stella Pictures
KORDAME: Nicoline Berg Kaasin var én av Margaret Bergers tre kordamer under Eurovision-konkurransen i 2013. Foto: Stella Pictures Vis mer

Nå jobber hun også med en ep som skal komme ut i 2017, og har gitt ut singlene «No suitcase» og «Real life».

- Det er mange musikere som lever av musikk uten at folk vet hvem de er, og jeg har kanskje vært en av dem, sier hun.

- Hvordan har overgangen vært fra å være ukjent for mange, til å være deltaker i «Stjernekamp»?

- Det er vanskelig å svare på. Jeg merker ikke så mye til det, men jeg vet jo at det er mange som vet hvem jeg er nå og som stemmer, og det er jeg utrolig takknemlig for, sier hun.

Røff bransje

Berg Kaasin forteller at hun ofte tenker at musikkbransjen er en veldig røff bransje, og at det ikke nødvendigvis er nok å ha et talent.

- Det tenker jeg hele tida.

- Man skal ha litt flaks og møte de riktige menneskene, men det handler til sist om å jobbe hardt og ha en sterk vilje. Jeg har tenkt at jeg kommer ingen vei om jeg gir meg, sier hun.

Skrekkblandet fryd

Å synge på direktesendt tv beskriver hun som skrekkblandet fryd.

- Det er veldig gøy, og alt ligger til rette for at det skal bli veldig bra. Men ting kan jo skje når det er direkte, sier hun, og forklarer at hun var litt bekymret for dansingen på de høye skoene under framførelsen av «Disco Infernal». Dette var derimot ikke synlig, og hun ble titulert som «ballets dicodronning» av Dagbladets anmelder, som også skrev at hun danset med verdens største selvtillit.

- Jeg var litt redd for å snuble eller skli.

- Skoene var høye, 15 centimeter eller noe, men så gikk det bra. Jeg var også litt redd for at det skulle bli litt kråkesang på de høyeste tonene på «Let it go». Jeg regner med noen hørte at det ikke var perfekt, men alt trenger ikke være perfekt, og ingen har kommentert det etterpå, andre enn meg selv, sier Kaasin.

Danseband og EDM

Lørdag skal hun konkurrere mot Håvard Bakke og Knut Anders Sørum i sjangrene danseband og Electronic Dance Music.

- Det hadde vært gøy å komme til finalen. Men først skal jeg levere på lørdag.

- Ingenting er avgjort, sier hun.