Nidvise om skattetyveri

En nidvise om Gerhard Schröder er ukas hit i Tyskland. Tyskerne henger ut statsministeren som en løgnaktig og grisk politiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyskernes øverste mann var nylig i Norge og møtte både Røkke, Bondevik, kong Harald og ikke minst Putin. Men hjemme i Tyskland møter kansleren bare hån og ydmykelse.

Tyskerne er rasende etter at Schröder satte opp skattene etter valget - rett etter at han hadde lovet uttrykkelig at skattene skulle settes ned. Schröder var så raskt ute at velgerne har skatteløftet hans svært friskt i minne, og de er tilsvarende sinte over løgnaktigheten og upåliteligheten blant politikerne.

Nå får Schröder mer oppmerksomhet enn han liker: Låta Der Steuersong - Skattesangen - spilles på alle kanaler og selger som hakka møkk i tyske platebutikker. Coveret viser en grisk Schröder med fingrene nede i folks vesker og lommer for å stjele folks penger. Bakmennene kaller seg Las Kanslern, og den satiriske nidvisa er laget på melodien til Las Ketchup-hiten The Ketchup Song.

Denne uka har låta nådd helt til topps på hitlistene med mer enn 350 000 solgte singler.

«Jeg vil bare det beste fra dere - pengene deres!» lyder det i låta som ramser opp hundeskatt, tobakksskatt, miljøskatt, omsetningsskatt, drikkeskatt, og konkluderer:

«Was du heute kannst versprechen, kannst du morgen wieder brechen» - «Det du lover i dag, kan du bryte i morra.»

Her kan du lese mer om

skattesangen og skattekansleren

.

POPPIS:</B> Gerhard Schröder vil gjerne være populær, men neppe på denne måten. Nå topper han ufrivillig de tyske hitlistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer