Nidvise om skattetyveri

En nidvise om Gerhard Schröder er ukas hit i Tyskland. Tyskerne henger ut statsministeren som en løgnaktig og grisk politiker.

Tyskernes øverste mann var nylig i Norge og møtte både Røkke, Bondevik, kong Harald og ikke minst Putin. Men hjemme i Tyskland møter kansleren bare hån og ydmykelse.

Tyskerne er rasende etter at Schröder satte opp skattene etter valget - rett etter at han hadde lovet uttrykkelig at skattene skulle settes ned. Schröder var så raskt ute at velgerne har skatteløftet hans svært friskt i minne, og de er tilsvarende sinte over løgnaktigheten og upåliteligheten blant politikerne.

Nå får Schröder mer oppmerksomhet enn han liker: Låta Der Steuersong - Skattesangen - spilles på alle kanaler og selger som hakka møkk i tyske platebutikker. Coveret viser en grisk Schröder med fingrene nede i folks vesker og lommer for å stjele folks penger. Bakmennene kaller seg Las Kanslern, og den satiriske nidvisa er laget på melodien til Las Ketchup-hiten The Ketchup Song.

Denne uka har låta nådd helt til topps på hitlistene med mer enn 350 000 solgte singler.

«Jeg vil bare det beste fra dere - pengene deres!» lyder det i låta som ramser opp hundeskatt, tobakksskatt, miljøskatt, omsetningsskatt, drikkeskatt, og konkluderer:

«Was du heute kannst versprechen, kannst du morgen wieder brechen» - «Det du lover i dag, kan du bryte i morra.»

Her kan du lese mer om

skattesangen og skattekansleren

.

POPPIS:</B> Gerhard Schröder vil gjerne være populær, men neppe på denne måten. Nå topper han ufrivillig de tyske hitlistene.