Anmeldelse: Niels Fredrik Dahl, Mor om natten

Niels Fredrik Dahl har skrevet en rå, men vakker fortelling om en forfatter og hans mor

Jakten på den tapte mor.

OM MOR: Niels Fredrik Dahls nye roman sirkler rundt en avdød mors dagboknotater. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX
OM MOR: Niels Fredrik Dahls nye roman sirkler rundt en avdød mors dagboknotater. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg sitter i mørket. Det går glødende elver inne i meg. Det er ingen løsning. Jeg slipper aldri løs.»

Jeg-personen i «Mor om natten» leser fra morens dagbok. Hun kalte den «Nattboken» og ga ham den noen år før hun døde, men først nå, flere år etter at hun er borte, orker han å åpne den.

Jeg-personen i boka er forfatter, og har lenge sett for seg at han skulle skrive om familien. Men det var alltid farens historie han ville fortelle, det var han som hadde den spennende bakgrunnen og som var lettest å like. Så innser han derimot at han ikke står fritt til å velge: «Den historien jeg trodde var min, viste seg ikke å være det. Den historien jeg ikke ville ha, skulle vise seg å være min.» Mens han blar i sin depressive mors notater blar han seg samtidig bakover i tid, til sin egen barndom og sine egne problemer. Og han begynner å innse at han kanskje likevel ikke var så ulik den moren han aldri fikk ordentlig kontakt med.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer