NIF må ut av toppidretten

Å holde politikken unna idretten er en anakronisme samfunnet ikke kan leve med

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IDRETTSLEDERE

, ikke minst siste NIF-president, har med stor patos understreket «idrettens autonomi» som en ubestridt politisk rettighet, basert på et påstått levende indre demokrati, - klare verdivalg og utilslørt trussel mot «statlig innblanding». Denne gamle og velbrukte metoden for å holde politikken unna idretten, å reservere et folkekjært samfunnsanliggende for egne «upolitiske» innfall og luner, har dessverre i lang tid holdt tilbake en seriøs politisk meningsutveksling om idrettsspørsmål. Andre områder av samfunnslivet (for eksempel kirke, misjon og trossamfunn) prøves på tilsvarende måte privatisert, dvs. skjermet for kritisk innsyn og åpen politisk debatt, samtidig som staten avkreves store økonomiske bidrag. Dette er en anakronisme vårt samfunn ikke kan leve med uten omkostninger i form av begrenset åpenhet og skadet demokrati.

NORGES IDRETTSFORBUND

(NIFs) ledelse har manøvrert organisasjonen og seg selv inn i en kritisk situasjon, som har to mulige inn- og utganger:

1)Budsjettkutt, for å komme à jour økonomisk, blir iverksatt uten nødvendig analyse og plan. Ved denne framgangsmåten angripes driftsposter etter ostehøvelprinsippet, mens «vanskelige tema» som struktur, oppgaver og personell skjermes. Etter et par års hestekur gjenvinner organisasjonen budsjettbalansen, og siger tilbake i gamle folder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer